DISTRACŢIE şi TRADIŢIE la "Sărbătoare la Brateş"
Foto: Foto: Florin Matei

DISTRACŢIE şi TRADIŢIE la "Sărbătoare la Brateş"
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Aproximativ 1.000 de persoane au participat duminică la „Sărbătoarea la Brateş”, organizată la Tuluceşti, o acţiune amplă ce şi-a propus dezvoltarea domeniului pescăresc din zonă. În cadrul acţiunii, au fost derulate o serie de activităţi, precum: o expoziţie de produse culinare din peşte, prezentarea uneltelor tradiţionale şi moderne de pescuit, demonstraţii de preparare a peştelui, spectacole folclorice. „Sărbătoare la Brateş” a început la ora 17,00 şi a continuat până aproape de miezul nopţii, încheindu-se cu un foc de artificii, care a uimit toţi participanţii. 

O tradiţie şi fără "sponsorizare" europeană

Conform spuselor primarului comunei Tuluceşti, Petrică Bratu, proiectul cuprinde o perioadă de doi ani şi, după finalizarea acestuia, vor continua tradiţia, chiar dacă nu vor mai beneficia de fonduri nerambursabile. „A fost foarte frumos, am avut vreme bună. Am organizat şi o campanie de promovare în cele două şcoli a consumului de peşte, iar copiii au fost foarte receptivi. Atunci au fost date mai departe reţetele tradiţionale. De asemenea, a avut loc şi o şezătoare cu vechii pescari ai comunei, care depănau poveşti pescăreşti - chiar dacă ştim că uneori se exagerează. Toţi au fost premiaţi – şi copiii, şi cei care au pregătit preparatele tradiţionale, precum: plachia de peşte, crap umplut cu varză, crap la cuptor cu tot cu solzi. Noi organizam şi înainte, tot de Rusalii, o Ziua comunei, care s-a transformat acum în „Sărbătoare la Brateş” pentru că am primit fonduri. Vom continua şi în următorii ani, mai ales că pică duminică, iar luni oamenii au o zi liberă”, ne-a explicat primarul Petrică Bratu.

Bineînţeles, cei prezenţi la eveniment, s-au bucurat şi de un spectacol inedit, oferit de artişti recunoscuţi la nivel naţional. Pe scenă au urcat formaţia Bambi, Fuego, Petrică Mîţu Stoian, Adamos Band, trupa Năzdrăvanii şi Ansamblul „Doina Covurluiului” de la Centrul Cultural „Dunărea de Jos”. „Evenimentul a urmărit îmbunătăţirea condiţiilor de transport şi comercializare a produselor pescăreşti locale prin promovarea produselor şi serviciilor locale”, ne-a spus Alexandra Apetrei, reprezentanta organizatorilor.

Citeşte şi: VIDEO/ „Viaţa liberă”, în aniversare publică. O întâlnire pentru 7.500 de zile şi nopţi

Citit 2155 ori Ultima modificare Marți, 10 Iunie 2014 17:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.