VESTE BUNĂ pentru bolnavii de HIV-SIDA: Din 2015, se reiau achiziţiile centralizate
Foto: Nicolae Bănicioiu, ministrul Sănătăţii

VESTE BUNĂ pentru bolnavii de HIV-SIDA: Din 2015, se reiau achiziţiile centralizate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cei aproximativ 250 de pacienţi gălăţeni care în momentul de faţă sunt incluşi în Programul naţional împotriva HIV-SIDA vor avea parte, din 2015, de tratament fără întreruperi împotriva acestei boli. În prima parte a anului 2014, din cauza unor disfuncţionalităţi apărute la nivel local în procesul de achiziţie a medicamentelor, pacienţii din Galaţi şi din alte câteva judeţe au rămas perioade de câteva săptămâni fără terapie, lucru care le-a pus în pericol viaţa. Tocmai pentru ca astfel de situaţii să nu se mai repete, ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a anunţat că de la anul va reveni la achiziţia centralizată de medicamente pentru HIV-SIDA.
Nicolae Bănicioiu a vorbit şi despre fondurile alocate pentru programele de sănătate. Dintre acestea, programul ATI (Anestezie, Terapie intensivă), în care sunt incluse 78 de spitale, printre care şi Spitalul Judeţean din Galaţi, a primit 157 de milioane de lei.

Citit 1307 ori Ultima modificare Duminică, 15 Iunie 2014 15:30

1 comentariu

 • postat de Dan
  Sâmbătă, 08 August 2015 13:28
  141.0.12.***
  As f ok vb de medicamente virale pt aceti OAMENI" si asa batuti de soarta.As avea obraznicia sa intreb ;-( doar sa intreb problemele stomat pt aceti bolnavi cin le rez sa mai intreb de fonduri" nu are rost.Sint unul cu acea boala crunta nu am dant de loc.Cab med ztomat unde am fost mi-au spus ca-s mofturos in sit mea ca as mai vrea sa maninc.Zic dnl prim min e med stomat la baza dup care restul de functi.Acesta este nr meu pt onformitate si nu numa....posibil urecheli.0784554188_misu
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.