Sfatul medicului: "Boala de inimă nu condamnă la sedentarism"
Foto: Dr. Lucica Grigorică

Sfatul medicului: "Boala de inimă nu condamnă la sedentarism"
Foto: Bogdan Codrescu
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Medicii specialişti atrag atenţia asupra unei prejudecăţi care circulă printre numeroşi gălăţeni, anume că odată ce ai fost diagnosticat cu o boală de inimă nu mai este recomandat să faci efort fizic.

"Boala de inimă nu te condamnă la lipsă de mişcare. Din contră, trebuie să existe un efort fizic de recuperare graduală. Din păcate, foarte puţini pacienţi înţeleg acest lucru. Sunt bolnavi care după ce au suferit un infarct miocardic nu mai îndrăznesc nici măcar să coboare scările un etaj. Medicul dă anumite indicaţii, însă de multe ori pacienţii nu ţin seama de ele", a explicat într-o conferinţă de presă dr. Lucica Grigorică, medic cardiolog în cadrul Spitalul de Urgenţă Galaţi.

Potrivit medicilor, România este una dintre puţinele ţări din Uniunea Europeană unde nu se pune accent pe programele de recuperare după anumite episoade acute de boală.

Tineri şi bolnavi

Ultimele date pe judeţul Galaţi arată că din ce în ce mai mulţi tineri sunt diagnosticaţi cu boli de inimă. Doar în ultima perioadă, spre exemplu, în secţia Cardiologie a Spitalului Judeţean au fost internaţi trei bărbaţi cu vârsta cuprinsă între 45 şi 50 de ani care suferiseră infarcte miocardice.

Pentru a preveni aceste boli medicii recomandă evitarea anumitor obiceiuri dăunătoare. "Alimentaţia dezorganizată, lipsa de mişcare, obezitatea şi stresul vieţii moderne sunt principalii factori de risc, care au condus la creşterea numărului de gălăţeni cu boli de inimă sau neurologice", a spus, la rândul său, dr. Valentin Boldea, din partea Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică.

Citit 1925 ori Ultima modificare Luni, 16 Iunie 2014 14:31

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.