Zbuciumatul drum către Piaţa Centrală

Zbuciumatul drum către Piaţa Centrală
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

La dus, drumul spre piaţă mai e cum mai e. Dacă alegeţi să mergeţi cu maxi-taxi trebuie, inevitabil, să traversaţi porţiunea de pe strada Traian acoperită cu piatră cubică – din dreptul străzii Democraţiei şi până în faţa halelor noi. Veţi fi, probabil, hurducăit ca un sac, mai ales dacă scaunul pe care v-aţi aşezat e deasupra unei roţi.

În zadar încercaţi, nu aveţi cum să ocoliţi porţiunea cu pricina, indiferent ce traseu alege şoferul – direct pe Traian, din Brăilei, la intersecţia de la Potcoava sau pe la ASE, pe Bălcescu, şi apoi colţ pe Primăverii, tot până în strada Traian. Chiar dacă vedeţi că pământul a cam început să se clatine, nu ţipaţi la şofer! Probabil că şi el ar prefera să meargă pe un alt traseu ca să nu-şi strice maşina, dar nu are pe unde ocoli!

În cazul în care aveţi o maşină nouă, scumpă şi cu garda joasă la sol, sfatul nostru este să o lăsaţi în garaj şi să luaţi un maxi-taxi! Măcar aşa drumul pe teren accidentat o să vă coste doar 1 leu.

Aventura începe, însă, abia după ce v-aţi umplut sacoşele şi v-aţi îmbarcat din nou în maxi-taxi, din faţa halelor noi. Ca să iasă în Brăilei, maşina trebuie să străbată din nou porţiunea pavată cu piatră cubică, aşa că pregătiţi-vă pentru o altă sesiune de zgâlţâială cum scrie la carte. Ieşită de pe Traian, maşina de călători virează spre dreapta şi intră pe strada Democraţiei.

Porţiunea care face legătura cu strada Spiridon -  nu mai mult de vreo 200 de metri - e sub orice critică, aşa că nu puneţi fructele mici şi fasolea deasupra, în sacoşă, fiindcă s-ar putea să faceţi pe jos numai boabe. Se vede clar că, la intrarea pe Democraţiei, asfaltul a fost peticit iar şi iar.

Ei bine, în momentul de faţă porţiunea de stradă e tot plină de gropi şi puteţi fi siguri că, dacă nu vărsaţi sacoşa şi nu spargeţi nici un borcan de compot în maşină, un cap, două de tetieră tot o să daţi. E o treabă care nu ţine de abilitatea şoferului de a conduce, ci de calitatea drumului.

Poate că e tocmai momentul potrivit ca autorităţile să ia măsuri. La urma urmei vorbim despre un drum pe care mulţi dintre gălăţeni îl bat măcar o dată pe săptămână. În plus, vine vara, iar cumpărăturile se fac mai des…

O asfaltare nouă, în perioada imediat următoare, i-ar scuti pe mulţi gălăţeni de nervi şi de sudălmi îngrozitoare. Asta dacă nu se hotărăsc să meargă pe jos. Că de gropi oricum nu scapă…

Citit 966 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.