PAMFLET/ Zâmbete de weekend: Pseudoarhitectură Art Nouveau pentru Galaţi

PAMFLET/ Zâmbete de weekend: Pseudoarhitectură Art Nouveau pentru Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Primăria Galaţi intenţionează să facă rost de bani pentru a schimba faţadele tuturor clădirilor din oraş după modelul uimitor al celei mai recente construcţii din Mazepa


Marius Stan vrea un nou stil pentru Galaţi: “Facem tot oraşul cum e clădirea din Mazepa”

Primăria Galaţi a primit o nesperată mână de ajutor de la proprietarul clădirii proaspăt terminate din Mazepa, pe care o puteţi vedea în fotografia alăturată. Marius Stan tocmai era în căutarea unui nou stil arhitectural pentru Galaţi, un stil unic, cu mult bun-simţ, care să ducă numele oraşului în toate colţurile lumii. “Am trecut întâmplător pe lângă acea casă. Mi se pare cel mai frumos lucru care s-a construit vreodată în oraş. Adică, ce să zic, e o clădire aşa finuţă, nici nu o sesizezi, e mai mult decât discretă. Îmi place de mor”, a spus Marius Stan la conferinţa de presă de săptămâna aceasta. Primarul şi-a propus, de altfel, să renoveze toate clădirile din Galaţi şi să le aducă la nivelul clădirii din Mazepa. “O să facem un program de la primărie, vom da bani, vom vorbi cu constructorii, trebuie să tranformăm tot Galaţiul, să îl facem cum e clădirea aia. Că e tare mişto. O să ne ia câţiva ani, dar rezultatul va fi unul deosebit, vom umple oraşul de turişti chinezi care vor fotografia statui cu fete goale pe colţurile tuturor blocurilor. Maaaamăăă, ce fain o să fie. Sper că marele arhitect al acestei clădiri să nu aibă nimic împotrivă să îi popularizăm stilul să absolute fenomenal”, a mai spus Stan.

Bacalbaşa, la jumătatea mandatului: “Am rezolvat cu câinii, urmează să le băgăm şi colaci pe coadă”

Ajuns la jumătatea mandatului de preşedinte al Consiliului Judeţului Galaţi, Nicolae Bacalbaşa spune că este mai mult decât în grafic cu planurile sale. "Eu mi-am împărţit mandatul în fix două părţi. În prima jumătate a trebuit să rezolv problema câinilor. Am rezolvat-o. În acest moment sunt în judeţ şi mai ales în oraş cei mai mulţi câini din toate timpurile. Oriunde mergi dai peste câini, e o nebunie, o veselie, parcă trăim în patria lui Azorel. M-am descurcat de minune la acest capitol", a spus preşedintele Nicolae Bacalbaşa. Acesta spune că îşi va dedica a doua jumătate a mandatului celui de-al doilea obiectiv pe care şi-l propune: băgatul de covrigi pe coada tuturor câinilor. "Cu câinii a fost ceva mai uşor, practic nu a fost nevoie decât să le amenajez primăvara nişte locuri romantice şi pac! s-au înmulţit mai ceva ca şobolanii. Acum, adevărata provocare este cum le bag covrigii pe coadă. Am vorbit cu covrigăriile Dana, Gigi şi Petru şi mi-au spus că producţia lor totală poate să acopere în doi ani cel mult jumptate din cozile câinilor din Galaţi. Ce vreţi, e suprafaţă mare de acoperit. Aşa că sper să mai găsesc doi, trei producători să rezolv şi această parte de promisiune pentru gălăţenii mei", a mai spus Bacalbaşa.

Acuzaţii dure la adresa primarului: “A strivit trei căţei la o singură ciorbă de burtă”

Asociaţiile care se ocupă de protecţia animalelor (şi implicit de exterminarea bicicliştilor din oraş) au ieşit la un marş de amploare pe străzile oraşului după ce s-a aflat despre o întâmplare petrecută în urmă cu câteva zile. Se pare că primarul Marius Stan, aflat pe o terasă de pe Faleză, a comandat o ciorbă de burtă, la care nu i s-a adus usturoi. Pentru că la cârciumă nu mai era nici zare de usturoi, Marius Stan l-a trimis repede pe Silviu Bacalum "Captain Planet" la aprozarul din colţ, de unde acesta a cumpărat trei căţei de usturoi. Rupt de foame, primarul Marius Stan nu a mai avut răbdare şi a strivit căţeii cu podul palmei chiar pe masa de la terasă, totul sub ochii îngroziţi ai câtorva trecători, între care şi câţiva copii. "A fost un adevărat moment de barbarie. A pocnit căţeii cu poftă şi i-a făcut praf dintr-o mişcare. Totul a fost foarte dur şi nu îmi pot scoate din cap rânjetul perfid al primarului în timp ce strivea căţeii", a spus Raluca, activistă de mediu. Pentru a contracara mişcarea de protest a asociaţiilor de protecţia animalelor, primarul Marius Stan a decis să adune în Piaţa Centrală cei mai importanţi producători agricoli din Galaţi, la Sărbătoarea Usturoiului.

La aproape doi ani de la alegeri / Publicăm o poză cu Viorel Ştefan, ca să nu uitaţi cum arată

Rubrica "Pamflet" din Viaţa liberă vine astăzi în sprijinul cetăţenilor Galaţiului, oferindu-le un ajutor nesperat. Publicăm alăturat poza parlamentarului PSD de Galaţi, Viorel Ştefan, pentru ca oamenii să nu uite cum arată. Aşadar, priviţi-l bine, uitaţi-vă cât e de frumuşel, eventual decupaţi-l din ziar şi puneţi-l lângă candelă, pentru că e foarte probabil ultima dată când o să îl mai vedeţi până în 2016, când iar o să îşi pună singur pozele pe uliţe şi garduri ca să vă mai cerşească o dată votul. "Este o decizie, zic eu, înţeleaptă. Venim în sprijinul tuturor. Pe de o parte al oamenilor pentru că le mai aducem aminte cum arată parlamentarul care ar trebui să îi reprezinte la Bucureşti şi pe care îl doare fix între cele doua dealuri posterioare personale... Pe de altă parte, e în interesul lui Viorel Ştefan pentru că nu trebuie să mai dea bani pe prea multe afişe în 2016... Apoi, este şi în interesul PSD, poate că, cine ştie, sătui de atâtea miştouri la adresa lui Viorel Ştefan, o să ia decizia să nu îl mai lase să candideze la următoarele alegeri. Poate bagă şi ei pe unul mai tânăr şi mai valoros, aşa cum au făcut cu Pâslaru. Sanchi! Pâslaru, nu sări în sus de bucurie, că tot ironic eram", a declarat semnatarul acestor rânduri, miştocarul de serviciul de la VL.

Marius Stanbernard

Alegătorii PC, debusolați: “Anul acesta mai mergem în excursie?”

Panică în Micro 30, 40 şi alte Microuri din colegiul cel fără de apă caldă al lui Eugen Durbacă. Obişnuiţi ca în fiecare an electoral să meargă într-un pelerinaj cretinesc la locurile sfinte din judeţ, cum ar fi altarele bisericilor şi apoi urnele de vot, oamenii nu ştiu dacă şi anul acesta va fi la fel. "Ştim că e an electoral, dar la prezidenţiale PC-ul nu are candidat propriu. Asta ce înseamnă? Că mai mergem sau nu în pelerinaj anul acesta?", au întrebat zeci de oameni debusolaţi, adunaţi în faţa sediului PC. Prezent absolut întâmplător pe la sediu (mâncase nişte pepene cu o zi înainte şi a avut nevoie de o toaletă în drum spre Vox Center), Eugen Durbacă a mai risipit din emoţii. "Chiar dacă nu vom avea candidatul nostru, vă promit că în cel mai rău caz vom merge într-un pelerinaj la Precista, după care dau eu o porţie de hamsii la Lupul de Mare", a promis Durbacă.

Harul cu Boi

Victor Paul Dobre îl sprijină pe Klaus Iohannis: "La discursurile lui adorm cel mai uşor"

Liderul PNL Galaţi, Victor Paul Dobre, vrea schimbare în partid. "Cu Crin în funcţie trebuia să fiu mereu în priză. Noi eram cei care îl adormeam pe el la şedinţe. Cu Klaus altfel stă treaba. Când bagă el un discurs cinstit, dormim cu toţii ca nişte bebeluşi", a spus Dobre.

Santa Klaus

Mircea Toader e în pragul depresie: Nu a mai dat niciun tun de trei săptămâni

Deputatul PDL Mircea Toader este pur şi simplu dărâmat psihic. Potrivit unor apropiaţi din partid, Toader nu mai iese din casă de vreo cinci zile, nu mai mănâncă şi nu mai bea nimic. "Nu mai merge cum mergea odată. Când eram la guvernare dădeam şi patru, cinci tunuri pe zi. Acum uite, au trecut peste 20 de zile şi nu am mai dat nicio lovitură nimic, nu mi-a mai intrat niciun contract, nu am mai luat niciun leu din bani publici. Îmi vine să mă sinucid", a spus Toader prietenilor săi. Specialiştii consideră că situaţia lui Mircea Toader este una destul de gravă şi că singura soluţie este să facă repede un şmen ca să îşi repare moralul. "Îi trebuie urgent o şpagă decentă, vorbim aici de minimum un milion de euro, ca să îşi revină. Altfel nu văd nicio şansă de recuperare. Terapia nu mai funcţionează în cazul lui, pur şi simplu soluţia este să dea tunuri. Altfel, mă tem că nu va supravieţui acestei crize", a explicat Eliza Sufleţel, psiholog, care şi-a dat recent doctoratul cu o teză despre depresia post-şpagă.

Politicieni Unul şi Tunul

Gălăţenii din Valea Oraşului îi fac vilă lui Gelu Stan: "Doar aşa să ni se facă şi nouă canalizare"

Mai mulţi locuitori din Valea Oraşului au decis să îi construiască din banii lor o vilă lui Gelu Stan, directorul Apă Canal. "Investiţia e minimă. Băgăm vreo cinci miliarde de lei, dar după ce se mută aici, o să facă Apă Canal canalizare şi pentru noi. E cea mai ieftină şi sigură soluţie", a spus unul dintre locuitorii din Valea Oraşului.

Gelu Satan

Dramă la Cudalbi/ Şofer de tir linşat după ce a distrus doi pruni