S-a deschis "Clubul Curioşilor" în Parcul Eminescu/ Cei mici au activităţi până în septembrie

S-a deschis "Clubul Curioşilor" în Parcul Eminescu/ Cei mici au activităţi până în septembrie
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

"Clubul de vacanţă", tradiţionala ofertă de vară a Bibliotecii „V. A. Urechia”, program educaţional de vacanţă pentru copiii cu vârsta între 7 şi 14 ani, s-a deschis miercuri, 2 iulie, cu mare succes la public (cei mititei, buneii şi mămicile abia au avut loc - a trebuit să se mai aducă scaune!), în ambianţa fermecată a Parcului municipal „Mihai Eminescu”, în susurul apei şi legănatul frunzişului.

Directorul instituţiei, prof. dr. Zanfir Ilie, a prezentat Clubul - o ofertă gratuită de instrucţie plus distracţie plus socializare pentru copiii care nu pot ajunge în vacanţă în afara oraşului sau nu vor sta prea mult plecaţi. Programul, din 2 iulie şi până pe 10 septembrie, va cuprinde zece activităţi variate, la final fiind organizată şi o tombolă, la care fiecare participant va câştiga câte ceva şi cu toţii vor putea participa la un concurs de lectură - „Citeşte şi dă mai departe!”, copiii împrumutând zece cărţi şi apoi prezentându-le: de la poveşti pentru cei mai mici până la cărţi scrise de Jules Verne sau Ionel Teodoreanu pentru cei mai mari.

Zilele de desfăşurare a activităţilor la club sunt următoarele: miercurea, între orele 10,00 - 12,00, pe 9 iulie, 16 iulie, 23 iulie, 30 iulie, 6 august, 13 august, 20 august, 27 august, 3 septembrie şi 10 septembrie. Activitatea este coordonată de directoarea adjunctă, prof. Letiţia Buruiană, şi de către bibliotecarele Secţiei împrumut carte pentru copii.

Iată şi subiectul primei viitoare întâlniri, pe parcurs urmând să vă informăm în continuare, până la toamnă. Dacă, la deschidere, micuţii au învăţat, în atelierul de comunicare desfăşurat de jurnalista Dana Vlad de la Radio ProFM Galaţi, să folosească potrivit „cuvinte magice” precum „mulţumesc” şi să inventeze poveşti, pe 9 iulie, de la ora 10,00, vine un invitat special: omul de afaceri Cristian Munteanu, care va susţine tema „Învăţ să-mi investesc banii!”. În continuare, se va desfăşura concursul de lectură.

Mai notăm că programul Bibliotecii estivale este lung pentru bibliotecari şi darnic pentru publicul de toate vârstele, care poate citi de la presă la cărţi în ambianţa liniştitoare a parcului, dar şi poate împrumuta carte de aici, zilnic, de la ora 10,00 la 20,00!

Citit 1407 ori Ultima modificare Joi, 03 Iulie 2014 16:37

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.