Nişte gălăţeni, pe PODIUM la o competiţie de produse eco-friendly (FOTO)

Nişte gălăţeni, pe PODIUM la o competiţie de produse eco-friendly (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Andrei Sorin Bolocan, Andreea Crăiţă, Elena Oniciuc şi Cătălina Teodora Stângă, coordonaţi de prof. drd. ing. Mihai Paul Apostol, sunt „magicienii” de la Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor care au convins juriul concursului "Ecotrophelia" - cea mai mare competiţie de produse eco-friendly din ţară - că brioşele lor în formă de ciuperci otrăvitoare cu merişor şi ciocolată albă merită să ajungă pe podium.

„Magic bite” îmbină reţeta bunicii cu ultimele descoperiri în domeniu. Pe lângă ingredientele sută la sută naturale (patru tipuri de fibre - Psyllium, orz, secară şi făină de soia - şi zer), brioşele conţin cantitatea optimă de calciu, obţinut pe cale naturală, din coajă de ou. În plus, echipa a impresionat prin strategia de marketing şi formula de prezentare, la care şi-a adus contribuţia şi studentul Mihai Stoica, de la Facultatea de Calculatoare, cel care s-a ocupat de designul ambalajului.

"Fiecare cutie are o secvenţă dintr-o poveste. Copiii trebuie să le adune pe toate, ba chiar să vină cu varianta lor de poveste pe site-ul nostru. Am vrut astfel să transformăm ciuperca otrăvitoare din poveşti într-un produs delicios. Şi cred că am reuşit, cu ajutorul magiei şi al unui ingredient secret, care se numeşte LOVE", a explicat vrăjitorul cel rău, Andrei Bolocan.

Tinerii sunt optimişti în ceea ce priveşte modalitatea de punere în practică a ideii lor, mai ales că produsul ecologic nu e mai scump decât brioşele de pe piaţă şi, în plus, se poate realiza în orice fabrică, fără modificarea liniei tehnologice. „Îl vedem pe piaţă mai ales în ceainării şi supermarketuri, pentru că e unic. Trebuie să ştiţi că făina de soia este un important ingredient anticancer”, a precizat Andreea Crăiţă, una din vrăjitoarele bune. Magicienii au luat locul II, fiind devansaţi de echipa din Suceava, care a câştigat cu o îngheţată dietetică.

Yam-Yam, cu Umami

Al doilea produs prezent în concurs - biscuiţii Yam-Yam cu orez negru şi seminţe de chia, este rodul echipei „Umami” - al şaselea gust - formată din Raluca Ivaşcu, Turcu Adriana, Carmen Bolea şi Anamaria Dajbog, toţi studenţi ai Facultăţii de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor din Galaţi.

„Nu am urcat pe podium, dar am făcut impresie bună. Biscuiţii noştri aperitiv se vând în combinaţie cu un borcănaş refolosibil, ce conţine sos de rubarbă. E un produs bogat în fibre, care creşte rezistenţa la efort şi reţine apa din organism. Dacă ar fi produs în serie nu ar costa mai mult de 5 lei pachetul”, a explicat Raluca Ivaşcu, studentă în anul III.

„Ne bucurăm că, în continuare, şcoala noastră gălăţeană de industrie alimentară este confirmată”, a declarat prof. univ. dr. Petre Alexe, decanul Facultăţii.

Faza naţională a tradiţionalului concurs de creaţie ştiinţifică în domeniul produselor alimentare ecologice ECOTROPHÉLIA, ajuns la a treia ediţie, s-a desfăşurat pe 27 şi 28 iunie, la Târgu Mureş. La start s-au aliniat 15 echipaje studenţeşti din opt centre universitare.

Citit 1360 ori Ultima modificare Joi, 03 Iulie 2014 18:01

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.