VÂNZAREA Autogării Galaţi a EŞUAT din nou, deşi PREŢUL a scăzut la 112.500 euro

VÂNZAREA Autogării Galaţi a EŞUAT din nou, deşi PREŢUL a scăzut la 112.500 euro
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* În timpul acesta clădirea rămâne închisă, iar călătorii sunt nevoiţi să aştepte cursele în condiţii improprii


Vineri a avut loc o nouă licitaţie pentru vânzarea autogării Dumitru, cea mai importantă platformă de transport intrajudeţean din Galaţi. Niciun investitor nu s-a arătat interesat deocamdată de achiziţionarea acesteia, chiar dacă preţul de pornire al licitaţiei a fost de 112.500 de euro, adică 75 la sută din preţul cerut iniţial de lichidator. În aceste condiţii, pe data de 8 iulie va avea loc o nouă licitaţie, tot la sediul autogării. Cei care vor dori să se înscrie în acest proces vor fi nevoiţi să achite zece la sută din suma de pornire, ca garanţie către bancă.

În cazul în care nici la licitaţia de luni nu se va prezenta nimeni, lichidatorul are de gând să scadă preţul, chiar dacă deja autogara este scoasă la mezat aproape la preţul unui apartament. "Vom face o adunare generală a creditorilor şi le voi propune o nouă scădere. Iniţial nu am vrut să ajungem în situaţia de a închide autogara, însă firma din Constanţa către care închiriasem peroanele nu a plătit niciun ban şi nu am avut nicio altă soluţie", a precizat Marian Alexandru, lichidatorul judiciar.

Care este miza?

Practic, cel care va câştiga licitaţia va pune mâna pe cel mai important nod rutier al Galaţiului, având în vedere că autogara Dumitru este singura din judeţ care are peroane acreditate pentru transportul internaţional. Mai mult, pe lângă autogara din Galaţi, urmează să fie scoase la licitaţie şi maxi-taxiurile ce au aparţinut firmei Dumony.

Până la vânzarea autogării şi intrarea în normal a organizării curselor, cei care au de suferit sunt călătorii, nevoiţi să aştepte plece în condiţii total improprii. Transportatorii, care îşi parchează maşinile lângă autogară, nu plătesc însă în acest moment absolut niciun leu pentru taxa de peron. Doar şoferii presaţi de nevoi fiziologice au de suferit...

CITEŞTE ŞI: Oficial, nu mai avem AUTOGARĂ!

Citit 2079 ori Ultima modificare Vineri, 04 Iulie 2014 22:41

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.