Valea Păcii - cel mai MARE şi mai VECHI CIMITIR din lume, NEÎNCĂPĂTOR (VIDEO)

Valea Păcii - cel mai MARE şi mai VECHI CIMITIR din lume, NEÎNCĂPĂTOR (VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Cel mai mare cimitir din lume, cu aproximativ cinci milioane de morminte, se extinde, iar unele familii sapă noaptea morminte pe potecile din incintă sau fură locuri de mormânt pentru a-i îngropa pe cei dragi. Din cauza violenţelor din Irak, numărul celor care necesită înhumare la Najaf a crescut la aproximativ 200 pe zi. 

Cimitirul are o suprafaţă de peste 600 de hectare, iar în incinta acestuia se află un sanctuar şiit venerat. La unele dintre morminte au fost depuse flori artificiale, ale căror culori, puternice altădată, au pălit în lumina soarelui deşertic. Distanţa dintre morminte este de aproximativ 30 de centimetri. Afişe cu portrete ale decedaţilor şi săgeţi indică vizitatorilor drumul prin cimitir.

De când imamul Ali, vărul şi ginerele profetului Mahomed, a fost îngropat la Najaf, în urmă cu aproximativ 1.300 de ani, şiiţii din întreaga lume râvnesc la un loc de veci în Wadi al-Salam - Valea Păcii. Ei cred că dacă sunt înmormântaţi aici, se vor ridica din morţi, în ziua judecăţii, împreună cu liderul lor spiritual.

Cimitirul reprezintă evenimentele din istoria violentă a Irakului. O întreagă secţiune este dedicată victimelor Războiului dintre Iran şi Irak, în anii '80, iar alta şiiţilor masacraţi când s-au ridicat împotriva lui Saddam Hussein, în 1991.

Citit 4348 ori Ultima modificare Miercuri, 09 Iulie 2014 16:49

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.