EXPOZIŢIE de aeronautică la MUZEUL de istorie

EXPOZIŢIE de aeronautică la MUZEUL de istorie
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Dacă sunteţi interesaţi de istoria aviaţiei româneşti şi vreţi să vedeţi echipamentele folosite de-a lungul timpului de piloţii români, Muzeul de Istorie "Paul Păltănea" a pregătit expoziţia unică în Galaţi - "Memoria Aviaţiei Române", pe care o puteţi vizita până pe 27 iuliei.

Piesele de rezistenţă ale expoziţiei sunt un costum de suprasarcină, destinat piloţilor care în anii '80 zburau cu viteze mai mari decât ce a sunetului, şi un kit complet de supravieţuire în caz de aterizare forţată sau catapultare.

Vernisajul expoziţiei a avut loc joi după amiază, în prezenţa unei săli pline. Dacă muzeul găzduieşte evenimentul, organizatorii au fost Asociaţia pentru Propaganda şi Istoria Aeronauticii, filiala "General Av. Aurel Niculescu" Galaţi şi Asociaţia "Galaţi, oraşul meu". Până la sfârşitul lunii octombrie, programul de vizitare a muzeului este de miercuri până duminică, între 10,00 şi 18,00.

Expoziţie cu dedicaţie

Dedicată Zilei Aviaţiei Române şi a Forţelor Aeriene, marcată în fiecare an pe data de 20 iulie, expoziţia "Memoria Aviaţiei Române" oferă publicului gălăţean ocazia de a afla mai multe despre eroii aerului care şi-au dedicat viaţa aripilor româneşti. Obiectele şi fotografiile inedite din cadrul evenimentului au fost puse la dispoziţie de lt. cdor (r) Ichim Feodor, cpt. cdor.(r) Răileanu Ionică şi de colecţionarii Bogdan Brânzan, Ilie Negrea, George Milea, comandor Vasile Zosim, aviator Petrache Moraru, paraşutist Neculai Adamescu, Ioana Stoian.

Citit 1272 ori Ultima modificare Vineri, 18 Iulie 2014 18:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.