GARAJ ILEGAL, în vizorul Poliţiei Locale. Ce nu faci pentru un loc de PARCARE...

GARAJ ILEGAL, în vizorul Poliţiei Locale. Ce nu faci pentru un loc de PARCARE...
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Un gălăţean care a împrejmuit un loc de parcare ce nu-i aparţine a fost somat să demoleze construcţia


Pe adresa de email a redacţiei am primit o sesizare din partea unui cetăţean nemulţumit, care ne-a scris că un vecin de-al lui şi-a ridicat un garaj improvizat, pe o porţiune din locurile de parcare din dreptul străzii Neajlov, numărul 7. Plângerea era însoţită inclusiv de două poze de la faţa locului. Pentru a vedea dacă povestea se adevereşte, am mers şi noi la adresa respectivă şi apoi am întrebat la Primărie dacă există autorizaţie pentru acea „construcţie”.

"Am primit sesizarea la care faceţi referire şi am direcţionat-o, pentru verificarea legalităţii construcţiei respective, la Poliţia Locală Galaţi. Aceasta este abilitată să sancționeze eventualele abateri de la lege, care pot ajunge până la desfiinţarea construcţiei respective de pe domeniul public, dacă se dovedeşte a fi ilegală", ne-a transmis Emanuela Turcu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Galaţi.

Amendă de până la 100.000 de lei

Inspectorii de la Disciplina în construcţii, din cadrul Poliţiei Locale, au fost şi ei în cartier şi  ne-au comunicat că "cetăţeanul care a construit pe domeniul public are la dispoziţie 48 de ore pentru a demola improvizaţia de garaj şi trebuie să aducă terenul la forma iniţială. În caz contrar, riscă să primească amendă cuprinsă între 1.000 şi 100.000 de lei".

Noi nu am reuşit să luăm legătura cu autorul improvizaţiei de garaj, dar cei de la Poliţia Locală susţin că au discutat cu acesta şi că i-au spus că în ziua în care se împlineşte termenul de 48 de ore vor fi pe teren şi vor verifica dacă şi-a demolat garajul ilegal.

Vecini ameninţaţi

De altfel, cetăţeanul care a făcut sesizarea către ziarul nostru nu este singurul supărat din cauza acestei probleme. Vecinii susţin că, de mulţi ani, îl ştiu pe bărbatul care şi-a îngrădit locul şi că acesta face mereu scandal, dacă altcineva parchează acolo. "La început, am crezut că vrea să niveleze pământul, după care am văzut că a ridicat gardul acesta mic. Unii îşi permit să construiască pe domeniul public, dar nu e corect. Cu toţii ne chinuim să găsim un loc de parcare în jurul blocului. Oricum, el obişnuieşte să ţipe şi să spună că îţi zgârie maşina sau cine ştie ce, dacă vrei s-o parchezi în locul respectiv", ne-a spus un alt locatar nemulţumit.

CITEŞTE ŞI: "Dorel de Galaţi"/ Au asfaltat ca să aibă ce sparge a doua zi

Citit 4175 ori Ultima modificare Joi, 24 Iulie 2014 18:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.