SALARIILE la Consproiect NU S-AU MAI DAT de şapte luni

SALARIILE la Consproiect NU S-AU MAI DAT de şapte luni
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cei aproximativ 30 de angajaţi pe care îi mai are, în acest moment, Consproiect, societate aflată în subordinea Consiliului Judeţului, au ajuns în culmea disperării. Oamenii nu şi-au mai primit salariile de şapte luni de zile, iar politicienii care conduc Consiliul Judeţului nu le-au putut garanta nici măcar faptul că-şi vor primi lefurile restante prea curând.
Unii dintre cei care acum sunt trataţi în bătaie de joc lucrează în cadrul societăţii publice încă de la înfiinţarea acesteia şi şi-au sacrificat zile întregi în perioada de glorie a societăţii, când lucrau şi puneau pe picioare, anual, sute de proiecte.

 

 

"Se pare că nici măcar de şomaj nu putem beneficia. Se aşteaptă să plecăm de bunăvoie. Toţi ne consideră şi ne tratează ca pe nişte gunoaie, după ce am lucrat aici timp de 12 ani. Nu ştiu cine a dorit ca aceste societăţi să ajungă în această situaţie. Nu mai avem cu cine lucra, specialiştii au plecat, dar nici măcar comenzi nu avem. Nu mai putem continua aşa. Nu avem din ce să trăim. Nu ştim la cine să mai apelăm pentru a ne ajuta. În perioada în care domnul Gogoncea a fost preşedinte, societatea a mers foarte bine. De pe locul 1 în topul firmelor, am ajuns pe ultimul loc. Ni se spune că în septembrie este ultimul termen de insolvenţă. Avem nevoie de ajutor", ne-a spus Lenuţa Călin, unul dintre angajaţii societăţii.

Contractele au mers către firmele private

"Fabrica de proiecte" a Consiliului Judeţului a pierdut constant, în ultimii ani, nenumărate proiecte, pe care autorităţile le-au direcţionat, în mare parte, către firmele private şi astfel societatea subordonată CJ a ajuns în pragul falimentului, existând nenumărate voci care susţin că Consproiect va avea soarta Drumuri şi Poduri.

 

 

"Au fost reparaţii de drumuri, a fost deszăpezirea şi nimic nu ne-au dat. Am făcut evaluări în judeţ, timp de trei zile, pe teren, nu din birou - cum se face acum. Am făcut statistică pentru plombări, asfaltări, reparaţii. Toate acestea ca, în final, să meargă tot ce am lucrat noi şi munca noastră la o societate privată. După ce a muncit o grupă întreagă, s-a repartizat proiectul către alţii. Au mai venit din Consiliu la noi pentru a se informa, le-am dat informaţii şi duşi au fost”, ne-a spus, printre altele, Petru Seleuşan, director tehnic în cadrul societăţii.
Angajaţii Consproiect speră ca instituţiile statului să se autosesizeze şi să verifice modul în care a fost pusă pe chituci societatea de stat.

Citit 1544 ori Ultima modificare Duminică, 27 Iulie 2014 16:32

2 comentarii

 • postat de Luat in ras
  Miercuri, 15 Octombrie 2014 10:47
  5.13.201.***
  Doamna Dobre, problema este extrem de adanca la Consproiect, iar cei aproape 30 de angajati nu au nicio sansa sa isi vada vreodata banutii. Au incercat si in justitie, insa si aceasta e o mama blanda care-i mangaie pe cap doar cand dorm.
  Acesta e dosarul la Trib. Gal.
  http://portal.just.ro/121/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=12100000000098752&id_inst=121

  dupa cum se vede data inregistrarii cererii este 02.06.2014 si daca ar fi sa credem ce spune Codul muncii....

  Art. 271. [celeritatea]
  (1) Cererile referitoare la soluţionarea conflictelor de muncă se judecă în regim de urgenţă.
  (2) Termenele de judecată nu pot fi mai mari de 15 zile.
  (3) Procedura de citare a părţilor se consideră legal îndeplinită dacă se realizează cu cel puţin 24 de ore înainte de termenul de judecată.)

  .... doar daca ar fi sa credem, am vedea ca nici macar prima infatisare nu a fost stabilita in asa fel incat sa para ca s-ar gandi cineva la flamanzi.

  Daca ar fi sa trecem peste acest mic amanunt, am observa pe site-ul Trib. Gal. ca oricum nu conteaza ca niste oameni mor de foame, solutia din 10.10.2014 este, bineinteles, amanarea, pentru ca orice motiv e bun.

  Probabil ca acest proces va dura pana la calendele grecesti, cu invocarea (si bineinteles, respectarea) tuturor chichitelor avocatesti posibile si imposibile si cel mai probabil totul se va face cu respectarea legii. Se uita totusi problema de fond - de mai bine de trei ani angajatii si-au luat salariile cam de 2 ori pe an, iar in ultima vreme si acest ritm a devenit o amintire frumoasa. Iar amintirile nu tin de foame.
  0
  0
  Raportează
 • postat de nicu
  Luni, 28 Iulie 2014 06:55
  79.116.99.***
  Seleusan face proiecte pentru primarii, pe PFA SELEUSAN, nu e curios cum primeste comenzi la PFA?
  1
  10
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.