SALARIILE la Consproiect NU S-AU MAI DAT de şapte luni

SALARIILE la Consproiect NU S-AU MAI DAT de şapte luni
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cei aproximativ 30 de angajaţi pe care îi mai are, în acest moment, Consproiect, societate aflată în subordinea Consiliului Judeţului, au ajuns în culmea disperării. Oamenii nu şi-au mai primit salariile de şapte luni de zile, iar politicienii care conduc Consiliul Judeţului nu le-au putut garanta nici măcar faptul că-şi vor primi lefurile restante prea curând.

Unii dintre cei care acum sunt trataţi în bătaie de joc lucrează în cadrul societăţii publice încă de la înfiinţarea acesteia şi şi-au sacrificat zile întregi în perioada de glorie a societăţii, când lucrau şi puneau pe picioare, anual, sute de proiecte.

 

 

"Se pare că nici măcar de şomaj nu putem beneficia. Se aşteaptă să plecăm de bunăvoie. Toţi ne consideră şi ne tratează ca pe nişte gunoaie, după ce am lucrat aici timp de 12 ani. Nu ştiu cine a dorit ca aceste societăţi să ajungă în această situaţie. Nu mai avem cu cine lucra, specialiştii au plecat, dar nici măcar comenzi nu avem. Nu mai putem continua aşa. Nu avem din ce să trăim. Nu ştim la cine să mai apelăm pentru a ne ajuta. În perioada în care domnul Gogoncea a fost preşedinte, societatea a mers foarte bine. De pe locul 1 în topul firmelor, am ajuns pe ultimul loc. Ni se spune că în septembrie este ultimul termen de insolvenţă. Avem nevoie de ajutor", ne-a spus Lenuţa Călin, unul dintre angajaţii societăţii.

Contractele au mers către firmele private

"Fabrica de proiecte" a Consiliului Judeţului a pierdut constant, în ultimii ani, nenumărate proiecte, pe care autorităţile le-au direcţionat, în mare parte, către firmele private şi astfel societatea subordonată CJ a ajuns în pragul falimentului, existând nenumărate voci care susţin că Consproiect va avea soarta Drumuri şi Poduri.

 

 

"Au fost reparaţii de drumuri, a fost deszăpezirea şi nimic nu ne-au dat. Am făcut evaluări în judeţ, timp de trei zile, pe teren, nu din birou - cum se face acum. Am făcut statistică pentru plombări, asfaltări, reparaţii. Toate acestea ca, în final, să meargă tot ce am lucrat noi şi munca noastră la o societate privată. După ce a muncit o grupă întreagă, s-a repartizat proiectul către alţii. Au mai venit din Consiliu la noi pentru a se informa, le-am dat informaţii şi duşi au fost”, ne-a spus, printre altele, Petru Seleuşan, director tehnic în cadrul societăţii.

Angajaţii Consproiect speră ca instituţiile statului să se autosesizeze şi să verifice modul în care a fost pusă pe chituci societatea de stat.

Citit 1667 ori Ultima modificare Duminică, 27 Iulie 2014 16:32

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.