Pasajul subteran din centru - în pericol de PRĂBUŞIRE şi plin cu GUNOAIE

Pasajul subteran din centru - în pericol de PRĂBUŞIRE şi plin cu GUNOAIE
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Pasajul pietonal din centru, care va împlini curând 35 de ani de viaţă, arată acum ca un cerşetor neîngrijit în faţa unui hotel de lux. Menit să îmbunătăţească circulaţia şi să fluidizeze traficul în punctual zero al oraşului, singurul pasaj pietonal din Galaţi ar avea nevoie urgent de un lifting. Tavanul stă să cadă, pereţii sunt murdari, gunoaiele tronează peste tot, iar de pe scări te izbește un miros pestilenţial, semn că mulţi îl folosesc acum drept toaletă în aer liber. Însă cea mai mare problemă ţine de faptul că apa se infiltrează constant în construcţie, şubrezind-o. Puţini gălăţeni se mai încumetă să treacă pe acolo şi bine fac.

”Mi-ar fi mai uşor să trec prin pasaj când ies cu nepoţica la plimbare, dar mi-e frică să nu ne cadă ceva în cap. Prefer să merg până la semafor, prin soare”, ne-a declarat o doamnă care trece zilnic prin zonă.

Un alt gălăţean spune că pasajul ar trebui închis, înainte să se întâmple o nenorocire. “Păcat de el, arăta bine acum vreo zece ani. Erau magazine, era civilizat. Pasajul e necesar aici, dar nu în starea asta!”

Autorităţile locale ridică din umeri şi promit, deocamdată, o expertiză tehnică. Bani nu sunt la buget, cel puţin nu anul acesta. Pasajul a mai fost igienizat, dar nu a beneficiat niciodată de o lucrare serioasă de reabilitare. Poate se vor găsi soluţii, până nu e prea târziu. Doar vorbim de centrul Galaţiului.


 

Citit 3260 ori Ultima modificare Vineri, 06 Martie 2015 11:08

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.