POLIŢIŞTII locali, cu ochii pe COMERCIANŢI/ Amenzi şi bunuri confiscate

POLIŢIŞTII locali, cu ochii pe COMERCIANŢI/ Amenzi şi bunuri confiscate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În primul semestru al acestui an, poliţiştii locali din cadrul Serviciului Control Activităţi Comerciale au constatat şapte infracţiuni şi au aplicat 305 sancţiuni contravenţionale, dintre care 70 au fost avertismente scrise, iar 235 amenzi. Oamenii legii au dispus, în 75 de cazuri, şi măsura complementară de confiscare a mărfurilor, valoarea estimată a acestora fiind de 9.680 lei. Cuantumul amenzilor (valoarea totală) a fost de 94.885 lei.

"Lucrătorii acestui serviciu din cadrul Poliţiei Locale Galaţi au desfăşurat acţiuni de eradicare a comerţului ilicit cu produse din tutun în pieţele agroalimentare, confiscâdu-se 824 de pachete de ţigări. Alte 339 de pachete de ţigări au fost predate către Inspectoratul Judeţean de Poliţie Galaţi - Serviciul Investigare Fraude, împreună cu şapte persoane depistate în flagrant pentru infracţiuni de contrabandă, înşelăciune şi fals privind identitatea", ne-a declarat Aurelia Matei, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale Galaţi.

Poliţiştii locali au efectuat şi acţiuni cu privire la legalitatea funcţionării centrelor de achiziţionare fier vechi de pe raza municipiului Galaţi, societăţile comerciale care au încălcat prevederile legale în vigoare fiind sancţionate contravenţional. "Totodată au fost identificaţi agenţii economici care nu au acordul de funcţionare al autorităţii publice locale, precum şi comercianţii care nu deţin autorizaţie de alimentaţie publică. S-au identificat comercianţii care vând marfă fără acte de provenienţă, aceasta fiind confiscată, iar comercianţii sancţionaţi”, a mai adăugat Aurelia Matei.

Tot în primul semestru din acest an s-a verificat dacă societăţile comerciale care au extinderi deţin autorizaţie, s-a controlat modul cum se desfăşoară comerţul stradal, fiind vizate aleile de acces în pieţele agroalimentare, comercianţii fiind îndrumaţi să-şi vândă produsele în cadrul pieţelor.

Citit 1154 ori Ultima modificare Marți, 05 August 2014 18:47

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.