NEWS ALERT/ Un român întors din Nigeria, SUSPECT DE EBOLA
Foto: Sursa foto: agerpres.ro

NEWS ALERT/ Un român întors din Nigeria, SUSPECT DE EBOLA
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Un bărbat, din Ploieşti, în vârstă de 51 de ani, suspectat că ar fi infectat cu Ebola a ajuns duminică la Institutul Naţional "Matei Balş" din Bucureşti şi se află într-o rezervă specială, au declarat surse medicale, pentru Agerpres.

Bărbatul a ajuns duminică la Spitalul de Boli Infecţioase din Ploieşti cu vărsături, febră şi diaree, fiind ulterior transportat pentru un set complex de analize la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Ploieşti. Aici, s-a depistat faptul că bărbatul a lucrat o perioadă în Nigeria şi s-a întors în România pe 25 iulie, a relatat şi Mediafax. În plus, bărbatul le-a spus medicilor că, după ce s-a întors din Nigeria, a fost în vacanţă la Vama Veche şi că a început să se simtă rău în urmă cu trei zile. Ulterior, bărbatul a fost transportat la Institutul de Boli Infecţioase "Matei Balş" din Bucureşti.

Autorităţile au declanşat o anchetă epidemiologică. Vor fi verificate, din punct de vedere medical, toate persoanele cu care a intrat în contact după revenirea în ţară.

Referindu-se la pacientul suspectat că ar fi infectat cu Ebola, managerul Institutului "Matei Balş", prof. dr. Adrian Streinu Cercel, a declarat că se vor face o serie de analize şi, în cazul în care va fi suspiciune de Ebola, vor fi trimise probe în Germania, la Frankfurt, pentru confirmare."Deocamdată, nu se pune verdictul de Ebola. Se vor face investigaţii, sunt o mulţime de boli asemănătoare ca simptomatologie", a afirmat Adrian Streinu Cercel, pentru Agerpres.

CITEŞTE ŞI: EPIDEMIA SECOLULUI? OMS decretează situație de "urgență de sănătate publică la nivel mondial"

Citit 1299 ori Ultima modificare Duminică, 10 August 2014 16:10

3 comentarii

 • postat de dana
  Duminică, 10 August 2014 21:28
  185.53.252.***
  Cita dreptate aveti D.le Cristi !!!!!!Dar lumea inca mai crede...........din pacate, !!!
  0
  1
  Raportează
 • postat de Nectarie
  Duminică, 10 August 2014 21:27
  82.145.209.***
  aveti dreptate domnul Cristi
  0
  1
  Raportează
 • postat de Cristi
  Duminică, 10 August 2014 19:50
  5.13.218.***
  Ebola la fel ca si gripele porcina sau aviara sunt create de om sau reactivate de marile concerne farmaceutice mondiale pt asi putea vinde vaccinurile.
  Nu ati vazut ca la scurt timp de cand au reactivat Ebola au scos si vaccinul pt ea?
  Scopul este de a instaura panica in tarile mai dezvoltate si sa nu va mirati daca peste putin timp vor aparea campanii de vaccinare in masa cum a fost cea pt cancerul de col uterin la copii.
  In toata afacerea asta masonii si (sau) iluminati in mod sigur sunt implicati.
  Totul este planificat din timp, nimic nu este intamplator.
  0
  5
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.