EPIDEMIA SECOLULUI? OMS decretează situație de "urgență de sănătate publică la nivel mondial"

EPIDEMIA SECOLULUI? OMS decretează situație de "urgență de sănătate publică la nivel mondial"
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a anunţat vineri că epidemia de febră hemoragică Ebola trebuie considerată „urgenţă de sănătate publică la nivel mondial", a informat Agerpres.

Comitetul de urgenţă al OMS, care s-a reunit miercuri şi joi la Geneva, consideră „în mod unanim că sunt întrunite condiţiile unei situaţii de urgenţă de sănătate publică la nivel mondial", anunţă organizaţia într-un comunicat. „Un răspuns internaţional coordonat este esenţial pentru a opri şi a reduce răspândirea la nivel internaţional a Ebola", precizează comitetul.

Epidemia Ebola, care a ucis aproape 1.000 de oameni de la începutul anului este "cea mai mare şi cea mai severă" din ultimele patru decenii, a declarat, potrivit hotnews.ro, directorul general al OMS, Margaret Chan.

Aceasta a estimat că ţările din Africa de Vest afectate de epidemie: Liberia, Sierra Leone, Guineea şi Nigeria "nu pot face faţă" şi a cerut comunităţii internaţionale "să le ofere sprijinul de care au nevoie".

Comitetul a exclus restricţiile privind călătoriile sau comerţul la nivel internaţional, dar a specificat că "statele trebuie să fie pregătite pentru a detecta şi a trata pacienţii cu Ebola, dar şi pentru a facilita evacuarea cetăţenilor, în special a personalului medical, care au fost expuşi la Ebola".

La Conakry, în capitala Guineei, a avut loc vineri un summit regional în prezenţa şefilor de stat din Guineea, Liberia, Sierra Leone şi Coasta de Fildeş, dedicat focarului de Ebola. La această întrunire a participat şi directoarea Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, Margaret Chan. S-au adoptat măsuri stricte pentru a lupta împotriva acestei epidemii de febră hemoragică, de o amploare fără precedent, efortul fiind susţinut de un plan al Oganizaţiei Mondiale a Sănătăţii în valoare de 100 milioane dolari.

 

România nu este în pericol

La noi, febra hemoragică nu este un pericol, dar orice epidemie de pe Glob trebuie să pună autorităţile în alertă, a declarat, pentru Radio Romania, managerul Institutului de Boli Infecţioase "Matei Balş" din Capitală, Adrian Streinu Cercel.

Ministerul de Externe le recomandă cetăţenilor români să evite pe cât posibil călătoriile în vestul Africii.

Citit 1371 ori Ultima modificare Sâmbătă, 09 August 2014 11:19

2 comentarii

 • postat de Cristi
  Duminică, 10 August 2014 13:44
  79.116.104.***
  Asa este , Ebola la fel ca si gripele porcina sau aviara sunt create de om sau reactivate de marile concerne farmaceutice mondiale pt asi putea vinde vaccinurile.
  Nu ati vazut ca la scurt timp de cand au reactivat Ebola au scos si vaccinul pt ea?
  Scopul este de a instaura panica in tarile mai dezvoltate si sa nu va mirati daca peste putin timp vor aparea campanii de vaccinare in masa cum a fost cea pt cancerul de col uterin la copii.
  In toata afacerea asta masonii si (sau) iluminati in mod sigur sunt implicati.
  Totul este planificat din timp, nimic nu este intamplator.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Iancu Jianul
  Sâmbătă, 09 August 2014 17:04
  5.13.157.***
  Virusul este creat in laborator ca si HIV (varianta original ruseasca creata in anii 50'') dar inbunatatita de americani pentru imbolnavirea copiilor din Africa (decimarea populatiei pe termen mediu si lung pentru resursele aurifere) si stoparea masiva a valului de hispanici veniti din mexic si comunitatilor de gay! Noua ordine mondiala stie ce face!
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.