SFATUL MEDICULUI/ "Scăderea în greutate, de ajutor pentru reumatici"
Foto: Foto: Remus Basalic

SFATUL MEDICULUI/ "Scăderea în greutate, de ajutor pentru reumatici"
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Chiar dacă în majoritatea cazurilor căldura este un factor benefic pentru persoanele reumatice, medicii atrag atenţia că lupta împotriva acestor boli trebuie să continue pe tot parcursul anului. Potrivit medicul reumatolog Mariana Pavel (foto), tratamentele împotriva reumatismului de tip degenerativ sunt mult mai puţin eficiente le pacienţii care suferă şi de obezitate.

"Din cauza presiunii puse de greutate pe articulaţii, orice tip de tratament este mult mai puţin eficient. Din acest motiv, sfătuim pacientul să facă mişcare şi să respecte un regim alimentar care să-l ajute să scadă în greutate. Acest pas are efecte benefice nu doar din punct de vedere al reumatismului, ci şi pentru starea generală de sănătate a organismului", ne-a explicat medicul.

Astfel, tocmai pentru că durerile din articulaţii sunt mai puţin chinuitoare vara, este recomandat să faceţi mai multă mişcare. Nu trebuie neapărat să vă supuneţi unui efort fizic susţinut. Chiar şi o plimbare de o jumătate de oră pe zi vă va ajuta ca în timp să aveţi un control mai bun asupra greutăţii corporale.

Cereţi sfatul medicului

În cazul femeilor diagnosticate cu osteoporoză, expunerea la soarele de vară, exceptând intervalul orar 11,00 - 18,00, este benefică pentru creşterea densităţii osoase. Calciul din alimentaţie se fixează în ţesutul osos doar cu ajutorul vitaminei D, care este sintetizată de organism prin expunerea la soare.

Totuşi, dacă aţi fost diagnosticat cu reumatism, este neapărat necesar să întrebaţi medicul curant despre orice schimbare pe care doriţi să o faceţi în stilul de viaţă.

Citit 1398 ori Ultima modificare Duminică, 10 August 2014 21:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.