(FOTO) Cum arăta spectacolul JOCURILOR MARINĂREŞTI în anii trecuţi de Ziua Marinei
Foto: Foto: Arhiva Vieţii libere

(FOTO) Cum arăta spectacolul JOCURILOR MARINĂREŞTI în anii trecuţi de Ziua Marinei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Tradiţiile care nu se păstrează cu grijă, şi nu se continuă, se pierd în negura uitării. Iar una dintre tradiţiile specifice Zilei Marinei o constituiau jocurile marinăreşti. Vorbim la timpul trecut pentru că nici în acest an nu vom avea parte de aceste momente atât de gustate de gălăţeni: „vânătoarea raţelor”, „porcul la şcondru”, „fuga în saci”, "oul în lingură", „parâma” şi "furatul miresei".

Vă reamintim că, în 2012, au mai fost organizate doar jocurile pe mal, fără porc şi fără raţe, iar mireasa n-a mai ajuns în mijlocul Dunării, ci a rămas cu rochia uscată, pentru că toate sceneta s-a jucat pe mal. Iar în 2013, deşi anunţate şi plătite, jocurile marinăreşti au lipsit cu desăvârşire, autorităţile scuzându-se că persoanele care ar fi trebuit să se ocupe de organizarea lor au cerut de patru ori mai mulţi bani decât fuseseră alocaţi. Anul acesta, jocurile marinăreşti nici măcar nu mai figurează în programul de Ziua Marinei! Ca şi când nici n-ar fi existat vreodată! Cu o seninătate demnă de o cauză mai bună, autorităţile tac.

Pentru că, în doi-trei ani, jocurile marinăreşti riscă să dispară, pentru cei care doresc să le revadă şi pentru tinerii care vor să afle în ce constau ele, vă prezentăm o galerie cu imagini surprinse, în anii trecuţi, la Ziua Marinei.

Citit 3008 ori Ultima modificare Joi, 14 August 2014 23:52

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.