Sfaturi pentru PĂRINŢI/ Cum alegem şi cât costă GHIOZDANUL ŞCOLAR, ediţia 2014

Sfaturi pentru PĂRINŢI/ Cum alegem şi cât costă GHIOZDANUL ŞCOLAR, ediţia 2014
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

* Preţurile pornesc le la 19,90 lei şi pot ajunge chiar şi la 300 de lei


Noul an şcolar bate la uşă, iar părinţii deja îşi fac griji în privinţa cheltuielilor pe care trebuie să le facă în această perioadă, astfel încât prichindelul să aibă tot ceea ce îi trebuie. Pentru a vă ajuta să vă faceţi o idee în privinţa costurilor anumitor articole, am făcut un raid prin supermarketuri, deci suntem în măsură să vă prezentăm câteva preţuri. Săptămâna aceasta ne-am uitat la ghiozdane, articole foartee important şi, probabil, cele mai scumpe din lista de cumpărături pentru şcoală.

Pentru toate gusturile şi toate buzunarele

O gamă variată de ghiozdane găsiţi, fără doar şi poate, la Metro. Aici, un troller echipat (caiete, penar, cutie pentru sandviş, sticlă din plastic) cu „Pisicile aristocrate”, „Barbie” sau cu „Minnie Mouse” costă 139,00 lei. Mai departe, preţurile variază în funcţie de firmă, mărime şi filmul sau desenul animat care îl "patronează".

Fetele au mai multe opţiuni, deci nu pot pleca nemulţumite din magazin: rucsacul „Violetta” costă 69 lei, cel cu „Minnie” este 99,00 lei, cel cu „Hello Kitty” este 109,90 lei, unul 3D cu o prinţesă costă 79,99 lei. Şi băieţii au de ales dintre mai multe modele de ghiozdane, în funcţie de pasiunea fiecărui puşti: ghiozdanul „Cars” costă 79 lei, cel „Fast and furious” este 69,99 lei, pentru microbişti – 79,99 lei, 3D în formă de maşină – 89,99 lei şi cu Spiderman costă 99,99 lei.

Există în ofertă sunt şi ghiozdane simple, dar la fel de drăguţe. Cele cu spatele şi bretelele buretate costă între 39,99 lei şi 69,99 lei, iar dacă nu vreţi să cheltuiţi foarte mult pe ghiozdan, găsiţi şi la preţuri care încep de la 19,99 lei.

Nu găsiţi în supermarket, puteţi apela la internet

Şi la Carrefour puteţi găsi astfel de articole şi aveţi de unde alege. Preţurile pentru penarele şi ghiozdanele „Violetta” pornesc de la 17,90 lei,  pentru cele cu Barbie de la 13,90 lei, cu Spiderman tot 13,90 lei, cu Disney tot 13,90 lei. De asemenea, exclusiv la Carrefour, pasionaţii emisiunii Miami Ink pot avea un rucsac specific şi costă 59,90 lei. Un rucsac simplu costă 34,90 lei, un troller cu „Minnie Mouse” şi „Planes” costă 79,90 lei. Acestea sunt locurile în care noi am găsit cea mai variată ofertă pentru ghiozdane. În Kaufland am văzut la standul cu articole pentru şcoală un ghiozdan cu accesorii reflectorizante, de la Disney, care costă 59,99 lei.

Cei cu pretenţii, pot comanda de pe internet ghiozdane "Herlitz", din materiale foarte bune, ergonomice, dar preţurile depăşesc de regulă 200 de lei şi ajung până la 300 sau 400 de lei.

Diverta are o ofertă de reducere la ghiozdane în această perioadă, pe care le puteţi comanda tot de pe internet mai ieftine cu 23 la sută. Astfel un rucsac "Herlitz" costă 72,30 de lei, în loc de 93,90, iar un ghiozdan complet utilat costă 365 de lei, în loc de 429 de lei.

Cum alegem ghiozdanul copilului

Alegerea ghiozdanului pentru bobocul familiei este un eveniment important atât pentru părinţi, cât şi pentru copil. Aşadar, adulţii trebuie să aibă grijă atunci când merg la cumpărături, să aleagă un ghiozdan potrivit fizicului micuţului: să nu fie nici prea mare, nici prea mic. Bretelele trebuie să fie ajustabile, late şi, de preferat, căptuşite cu burete. Partea care stă lipită de spatele copilului trebuie să aibă o formă adaptată liniilor corpului şi să fie căptuşită cu burete (de evitat ghiozdanele care au această parte dintr-un material foarte rigid).

Materialul să fie impermeabil şi rezistent, pentru a putea fi spălat la maşină. De asemenea, geanta pentru şcoală a copilului nu ar trebui să aibă prea multe buzunare; ajung două compartimente mari şi două buzunare exterioare pentru pacheţel şi sticla de apă. Cum sunt importante şi preferinţele copilului, părinţii ar trebui să evite imprimeurile cauciucate, cu paiete sau alte materiale care se deteriorează repede.

Citeşte şi: Anul şcolar 2014-2015. Când ÎNCEP CURSURILE elevii gălăţeni

 

 

Citit 4095 ori Ultima modificare Vineri, 22 August 2014 16:43

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.