Campanie VL „Eu vara nu dorm"/ Cât costă VACANŢA în Delta Dunării

Campanie VL „Eu vara nu dorm"/ Cât costă VACANŢA în Delta Dunării
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ultima oprire în cadrul campaniei VL „Eu vara nu dorm” o facem în minunata noastră Deltă – a doua ca mărime şi cea mai bine conservată dintre deltele din Europa. Dacă nu aţi fost niciodată acolo, merită să vă planificaţi o vacanţă în zonă, unde veţi descoperi peisaje care taie respiraţia, mii de varietăţi de păsări, peşti şi plante. 

Cazare în localităţile de pe braţul Sulina

La Sulina, Casa „Oana”, îşi aşteaptă turiştii cu 80 de lei pe noapte, într-o cameră dublă, însă fără baie. La „Casa de vacanţă Pescăruş”, situată aproape de faleza Dunării şi de canalele de acces înspre traseele turistice din Deltă, camera dublă costă 80 de lei, iar cea triplă 110 lei. Pensiunea „Elegant”, oferă camera dublă cu 120 de lei, cea cu trei locuri la 130 de lei şi preţul de închiriere a apartamentului ajunge la 160 de lei.

În localitatea Crişan, puteţi dormi la „Căsuţa Mihaela”, situată la confluenţa dintre braţul Sulina şi Dunărea Veche. Aici şederea pentru o noapte într-o cameră dublă costă 60 de lei. La Pensiunea „Popasul pescarilor” tarifele sunt puţin mai mari: camera dublă matrimonială este 100 de lei. Puteţi petrece un sejur şi la Pensiunea „Anca”, aflată în inima Deltei, unde o cameră dublă costă 120 de lei. Turiştii care aleg apartamentul cu două camere, scot din buzunar 160 de lei.

La Mila 23, proprietarii Vilei „Vali” închiriază camera dublă cu 80 de lei pe zi, iar la Pensiunea „Inima Deltei” camera dublă costă 120 de lei.

Pe malul braţului Sf. Gheorghe 

La Murghiol, la Pensiunea „Alex”, situată lângă lacul Sărături, camera dublă (cu baie pe hol) costă 50 de lei, camera triplă 100 de lei, iar preţul pentru apartamentul cu trei camere ajunge la 150 de lei. La „Casa Chitu”, cazarea este 80 de lei, fie într-o cameră dublă, fie într-una triplă, iar proprietarii Pensiunii „Doru” oferă oaspeţilor camera dublă la 100 de lei. La Dunavăţ, cei care vor să doarmă în „Casa de vacanţă Dunavăţul de Jos”, situată pe malul canalului cu acelaşi nume, trebuie să plătească 80 de lei pentru o cameră dublă.  

Vacanţă în Chilia Veche

La Complexul „Tatanir”, de exemplu, garsoniera cu toată utilităţile costă 100 de lei, iar la  Pensiunea „Solunar”, camera dublă este 120 de lei,  camera triplă fără baie 100 de lei şi cea cu baie 180 de lei.

Şi în sudul judeţului Tulcea, la Jurilovca, puteţi sta. „Casa Tradiţională Lipovenească” vă pune la dispozitie camera dublă cu 60 de lei şi camera triplă cu 70 de lei; ambele variante sunt cu toaleta pe hol. Iar la Pensiunea „Milica”, camera dublă şi cea triplă pot fi închiriate cu 100 de lei.  

Cum ajungem la destinaţie

Cea mai simplă variantă de a ajunge la Tulcea este cea cu maşina personală. Dacă traversăm Dunărea cu bacul, de pe malul celălalt, mai avem de parcurs 85 de kilometri până în municipiu. Dacă nu aveţi maşină, după ce treceţi Dunărea, din localitatea I.C.Brătianu până la Tulcea găsiţi microbuze de transport în comun.

Din oraş, sunt două modalităţi de a ajunge în Deltă, pe o mulţime de trasee: transportul naval, cu pasagerul, cataramanul, şalupe rapide, pontoane plutitoare sau şalupe închiriate, şi transportul rutier către localitătile adiacente.

CITEŞTE ŞI: Campania VL „Eu vara nu dorm”/ CÂT COSTĂ VACANŢA în Sighişoara şi CE PUTEŢI VIZITA acolo

Citit 1899 ori Ultima modificare Vineri, 22 August 2014 16:46

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.