MARELE STEAG ROMÂNESC/ UN TRICOLOR de 150 de metri a acoperit ALEEA PIETONALĂ de la P-uri

MARELE STEAG ROMÂNESC/ UN TRICOLOR de 150 de metri a acoperit ALEEA PIETONALĂ de la P-uri
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cel mai lung tricolor adus vreodată la Galaţi a fost desfăşurat sâmbătă seară pe aleea dintre blocurile P. Pentru ca acest lucru să fie posibil, a fost nevoie ca aproape o sută de persoane, de la copii până la vârstnici, să dea o mână de ajutor. Sub privirile trecătorilor uimiţi sau nedumeriţi, cei care au pus la cale toată acţiunea au scandat cântece şi lozinci în favoarea unirii Basarabiei cu România. Organizatorii evenimentului fac parte din filiala locală a platformei civice "Acţiunea 2012". Lor li s-au alăturat şi opt persoane, membre ale filialei brăilene a platformei civice.

Acţiunea, care face parte din campania "Lunile tricolorului", are drept slogan motto-ul "Uniţi sub tricolor". Galaţiul a fost al şaselea loc din România în care tricolorul a fost întins, după Iaşi, Bârlad, Braşov, Izvorul Mureşului şi Roşia Montană. 

"Scopul acţiunii este de a-i ajuta pe cetăţenii de pe ambele maluri ale Prutului să conştientizeze apartenenţa la aceleaşi valori şi idealuri. Tricolorul a fost produs la Chişinău şi, după Galaţi, va fi întins duminică şi la Călăraşi. Totul va culmina cu "Marşul Unirii", eveniment care va avea lor în luna octombrie la Bucureşti. Cel mai probabil, participanţii vor merge din Piaţa Victoriei până la Parcul Izvor, aşa cum s-a întâmplat şi anul trecut", ne-a explicat Valentin Vasile, unul dintre organizatori.

"A fost o surpriză plăcută pentru mine. Nu am înţeles la început ce se întâmplă, însă, atunci când am auzit cântecele, am înţeles care este scopul manifestării. Oricum, nu vezi în fiecare zi un steag care să acopere toată strada", ne-a spus Grigore Andreescu, unul dintre trecători.


 

Citit 1973 ori Ultima modificare Duminică, 24 August 2014 13:06

1 comentariu

 • postat de Marius Stanica
  Luni, 25 August 2014 09:59
  213.218.53.***
  Cat timp in Rep. Moldova toate companiile de cablu distribuie 70% din canale TV in limba rusa (daaaa, 70% din canale sunt in limba rusa) si cat timp cetatenii Rep.Moldova gandesc in limba rusa si mai vorbesc din cand in cand si limba romana, degeaba se tot intind steaguri tricolore !!

  Si in Belarusia, tara vorbitoare de limba rusa in proportie de 80% si de bielorusa de 20%, deci practic sunt rusi care gandesc in rusa, dar pentru ca traiesc in Bielorusia ei se cred a fiind bielorusi.

  La fel si cu est-moldovenii ei vorbesc rusa, gandesc in rusa si doar pentru ca sunt din Rep. Moldova ei cred ca sunt moldoveni, dar de fapt sunt rusi precum rusii din Moscova, nu este nici-o diferenta.

  Cei 30% care vorbesc si gandesc moldoveneste (romaneste este mult zis! doar 5% se declara romani) sunt ca si cum ar fi minoritatea ungara din Slovacia.
  2
  1
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.