APARATUL DE RADIOTERAPIE de la Galaţi, REPARAT cu ajutor orădean

APARATUL DE RADIOTERAPIE de la Galaţi, REPARAT cu ajutor orădean
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Un gest frumos al oncologilor orădeni a fost făcut săptămâna trecută, la doar o zi după ce medicii gălăţeni au dat vestea defectării aparatului de cobaltoterapie de la Spitalul Judeţean Galaţi. Potrivit oradea-online.ro, reprezentanţii Centrului de Oncologie din Oradea şi-au dat acordul pentru a împrumuta piesa pe care ei nu o mai folosesc colegilor din Moldova, permiţând astfel reînceperea şedinţelor de radioterapie pentru sute de pacienţi gălăţeni.

Managerul Spitalului Judeţean din Galaţi, dr. Mihaela Debita, declara miercurea trecută că pentru peste 100 de pacienţi oncologici din judeţele Galaţi, Brăila, Vrancea, Tulcea, Bacău şi Vaslui nu va mai putea fi asigurat tratamentul zilnic din cauza defectării kitului de calculatoare al aparatului de cobaltoterapie din acest spital. "Cum aparatul este produs în Canada, firma care asigură service-ul trebuie să intervină acolo pentru a obţine oferte de preţ, iar acest lucru presupune timp. Ar putea dura cel puţin o lună, ceea ce nu ne avantajează, însă nu avem încotro pentru că nu putem sări peste regulile de achiziţii", spunea managerul Spitalului Judeţean din Galaţi.

Centru ultramodern la Oradea

La Oradea, vechiul aparat de cobaltoterapie, similar celui de care dispune Spitalul din Galaţi, a fost dezafectat în 2012, odată cu inaugurarea ultramodernului Centru Oncologic din incinta Spitalului Municipal Dr. Gavril Curteanu, unde a fost pus în funcţiune un accelerator liniar de particule. Şi de la Galaţi au fost trimise în ultimii ani numeroase cereri către Ministerul Sănătăţii, pentru aducerea unui astfel de aparat. Întârzierea este şi mai greu de înţeles, mai ales că municipiul Galaţi dispune deja de un buncăr care ar putea găzdui un accelerator de particule.

CITEŞTE ŞI: Gălăţenii cu CANCER nu mai au acces la RADIOTERAPIE

Citit 5025 ori Ultima modificare Duminică, 24 August 2014 17:54

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.