Prea puţine AUTOBUZE/ TRANSURB nu poate asigura TRANSPORTUL PUBLIC din Galaţi

Prea puţine AUTOBUZE/ TRANSURB nu poate asigura TRANSPORTUL PUBLIC din Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Societatea Transurb nu are nici măcar jumătate din numărul autobuzelor necesare pentru a asigura transportul gălăţenilor. Astfel, potrivit unui raport al Transurb, societatea subordonată Consiliului Local are numai 109 autobuze, deşi i-ar trebui aproximativ 250 pentru a putea prelua numărul de călători care circulă cu operatorii privaţi de transport, respectiv, maxi-taxi.

Marţi, în cadrul Comisiei de Dialog Social, directoarea Transurb, Genica Totolici, a amintit că societatea are un plan de dezvoltare a transportului în comun, împreună cu Primăria, care prevede, printre altele, implementarea unui sistem de ticketing, achiziţionarea a 43 de autobuze second hand şi dotarea lor cu GPS, achiziţionarea a 14 troleibuze noi, extinderea reţelei de rulare pentru troleibuze până la până la Gara CFR, dar toate acestea în contextul în care gălăţenii vor continua să facă saună în mijloacele de transport, acestea nefiind dotate cu instalaţii de aer condiţionat.

De asemenea, chiar dacă în acest moment majoritatea tramvaielor, din cele 63 existente, sunt ţinute în depou, din cauza că multe liniile de tramvai sunt închise din cauza lucrărilor, Transurb mai vrea introducerea unor tramvaie moderne, care să facă legătura între Micro 19 şi Cimitirul Israelit.

În contextul în care se achiziţionează mereu autobuze second hand, care pot fi folosite doar câte patru ani, cel mult, societatea Transurb nu va putea asigura niciodată în totalitate transportul în comun al Galaţiului.

Citit 2672 ori Ultima modificare Miercuri, 27 August 2014 07:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.