În atenţia ŞOFERILOR: SE SCHIMBĂ din nou Codul Rutier

În atenţia ŞOFERILOR: SE SCHIMBĂ din nou Codul Rutier
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Guvernul pregăteşte o nouă modificare a Codului Rutier. În noua formă pregătită de Executiv permisul de conducere poate fi anulat chiar şi în varianta în care şoferul care a provocat un deces sau vătămare corporală primeşte drept pedeapsă amendă, nu doar dacă este condamnat la închisoare, potrivit gandul.info.

Conform viitorului Cod Rutier, posesorii unui permis de categorie B vor putea să conducă, pe drumurile publice, tractoare cu masa maximă de 3,5 tone.

O altă modificare va clarifica regimul cetăţenilor străini care locuiesc de cel puţin şase luni în România şi care pot solicita obţinerea unui permis de conducere.

Noua formă stabileşte drept condiţie de anulare a permisului de conducere în situaţia următoare: “titularul permisului de conducere a fost condamnat printr-o hotărâre judecătorească rămasă definitivă la pedeapsa închisorii sau amenzii ori când instanţa a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pentru o infracţiune care a avut ca rezultat uciderea sau vătămarea corporală a unei persoane, săvârşită ca urmare a nerespectării regulilor de circulaţie”. Forma actuală, aflată acum în vigoare, este mai puţin specifică: “titularul permisului de conducere a fost condamnat printr-o hotărâre judecatorească rămasă definitivă pentru o infracţiune care a avut ca rezultat uciderea sau vătamarea corporală a unei persoane, săvârşită ca urmare a nerespectarii regulilor de circulaţie”.

VEZI AICI PROIECTUL DE MODIFICARE A CODULUI RUTIER.

Citit 2365 ori Ultima modificare Joi, 28 August 2014 17:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.