Depozitul, mall-ul de cartier: "Aici vii, cumperi şi pleci”
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Depozitul, mall-ul de cartier: "Aici vii, cumperi şi pleci”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Nu de multă vreme, cartierul Micro 39B se poate lăuda că se află în apropierea unui mall. Apariţia acestuia însă nu a închis activitatea din vechiul depozit. Comercianţii îşi văd în continuare de treabă, iar clienţii nu se lasă aşteptaţi.

Gălăţenii vin în vechiul complex comercial, unde gheretele şi-au schimbat de zeci de ori proprietarii, dar niciodată domeniul de activitate, susţinând că aici este mai ieftin. „Aici vii, cumperi şi pleci”, ne-a spus o doamnă grăbită. Şi nu o putem contrazice.

Încă de la intrare, indiferent că eşti pieton sau şofer, trebuie să dai dovadă de mută răbdare. Strada de acces este plină de maşini, iar gropile din asfalt te obligă să caşti ochii. Şi asta pentru că, la orice pas, rişti să îţi scrânteşti piciorul sau să te alegi cu o fractură.

Nici aici nu scapi de câini fără stăpân, care par foarte interesaţi de marfa din vitrine şi o păzesc de parcă ar fi a lor. Doamne fereşte să i se pară că te uiţi ciudat la "magazinul" lui, că rişti să te alegi şi cu o muşcătură bună.

Mizeria, la ea acasă

Cei care se încumetă să intre prin spatele spaţiilor comerciale, pe străduţa unde sunt depozitele de materiale de construcţii, pentru a ajunge la parcare, atunci peisajul se schimbă. Strada a fost recent peticită, aşa că gropile nu mai sunt cea mai mare problemă. Dar, gunoiul aruncat printre boscheţi atrage atenţia atât vizual, cât şi olfactiv. Tot de gunoi dai şi la intrarea în parcare. Aici însă situaţia se schimbă, mirosul fiind acaparat de fumul gros emanat în urma arderii cartoanelor aruncate de comercianţi.

Aşadar, în aceste condiţii, aici „vii, cumperi şi pleci”.

Citit 2479 ori Ultima modificare Duminică, 31 August 2014 14:14

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.