Prof. dr. Aurel Ardelean, Doctor Honoris Causa al Universităţii Danubius

Prof. dr. Aurel Ardelean, Doctor Honoris Causa al Universităţii Danubius
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cea de-a patra ediţie a Conferinţei internaţionale „Integrarea Europeană – Realităţi şi Perspective”, ce se desfăşoară în aceste zile la Universitatea Danubius, a debutat vineri cu o ceremonie solemnă de acordare a două titluri de Doctor Honoris Causa. Au primit această distincţie rectorul Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” din Arad, prof. dr. Aurel Ardelean, membru al Academiei Române, şi preşedintele Universităţii „Jean Monet”, prof. dr. Khaled Bouabdllah.

Din păcate, la ceremonia nu a putut participa decât primul, oaspetele francez declinând în ultimul moment invitaţia din cauza unei greve în sistemul universitar.

Prof. dr. Aurel Ardelean, fost senator de Arad în legislatura trecută, rector al Universităţii de Vest „Vasile Goldiş”, membru al Academiei Române, este una dintre personalităţile care au marcat învăţământul privat românesc. Este considerat întemeietorul învăţământului universitar medical privat din România, după cum s-a arătat în „Laudatio”, în cadrul ceremoniei.

Vizibil emoţionat, prof. dr. Aurel Ardelean a mulţumit Universităţi Danubius pentru distincţie, precizând că este onorat de această nouă calitate. „Acest titlu este o nouă punte de legătură între universităţile noastre. Vă mulţumesc pentru toate aprecierile făcute aici. Munca noastră e uneori foarte dificilă, dar şi satisfacţiile profesionale sunt deosebite. Văd în acest titlu şi o confirmare a colaborării noastre bune în cadrul Uniunii Universităţilor Private din România”, a spus Aurel Ardelean, care a susţinut apoi o prelegere pe tema importanţei învăţământului privat din România.

Participanţii la Conferinţa „Integrarea Europeană – Realităţi şi Perspective”, profesori universitari şi cercetători, s-au reunit la Galaţi pentru a face schimb de informaţii şi a aborda, din punct de  vedere conceptual, o integrare fără efecte negative asupra cetăţenilor europeni. Manifestarea continuă şi astăzi, 16 mai.

Citit 765 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.