Cum ar fi să nu ştii să citeşti?

Cum ar fi să nu ştii să citeşti?
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Săptămâna aceasta, peste 1000 de elevi de ciclul gimnazial şi primar, numai o parte dintre cei care învaţă la Şcoala 12 „Miron Costin”, au făcut o oră de citire mai puţin obişnuită. Sub sloganul „Cărţi deschise, uşi deschise”, cadrele didactice şi elevii din numeroase instituţii de învăţământ din România au militat, alături de elevi, în Campania Globală pentru Educaţie, propusă de organizaţia „Salvaţi Copiii”. La fel ca ei, timp de 45 de minute, tinerii din Galaţi au venit cu cartea preferată, în curtea şcolii, şi le-au citit colegilor fragmente scurte.

La Şcoala Nr. 12, animatoarea activităţii a fost profesoara de limba română Adriana Ciubotaru, acţiunea, una de amploare, fiind susţinută şi de directorul Marian Prada. Înainte de a-i implica în „Marea Lecţie de Citire”, profesoara de română şi alte 40 de cadre didactice le-au adresat copiilor o întrebare simplă: cum ar fi dacă nu ar şti să citească?

Astfel, campania şi-a dorit să facă mai mult decât să promoveze lectura. Profesorii şi elevii au atras atenţia, de fapt, asupra a cât de important este să ştii să scrii şi să citeşti. Cu alte cuvinte, ei au militat pentru dreptul la educaţie al copiilor din întreaga lume, iar micuţii şi-au dat seama cât de importantă este pentru viitorul lor.

Campania Globală pentru Educaţie este un eveniment derulat la nivel internaţional sub egida Global Campaign for Education, o coaliţie din care fac parte asociaţii de caritate, sindicate şi grupuri de cetăţeni din întreaga lume. Horia Roman Patapievici, Andreea Raicu şi Mihaela Rădulescu s-au implicat în acţiunea „Salvaţi Copiii”. Aceştia şi-au publicat povestirile despre aventura proprie cu scrisul sau cu lectura într-o ediţie naţională a „Cărţii de citire”.

Explicaţie foto: Cu cartea preferată, în curtea şcolii

Citit 971 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.