Primul caz de West Nile, anul acesta, la Galaţi

Primul caz de West Nile, anul acesta, la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Un prim caz de îmbolnăvire cu virusul West Nile în judeţul Galaţi a fost confirmat la un bărbat de 46 de ani. Confirmarea a venit la Direcţia de Sănătate Publică Galaţi de la Institutul "Matei Balş" din Bucureşti.

Conform purtătorului de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică, Valentin Boldea, bărbatul lucrează în aer liber şi s-a prezentat la medic pe 26 august.

„Pacientul a fost iniţial internat la Spitalul de Boli Infecţioase Galaţi. Starea lui de sănătate s-a agravat şi, pe 1 septembrie, a fost transferat la Bucureşti, la Institutul "Matei Balş", având ca diagnostic encefalită virală. În urma testelor serologice, a reieşit că bărbatul are meningită West Nile”, ne-a explicat doctorul Boldea.

Virusul West Nile este transmis prin înţepătura de ţânţar şi are simptome asemănătoare unei meningo-encefalite clasice - greţuri, vărsături şi sindrom febril moderat.

În urma confirmării, Direcţia de Sănătate Publică a făcut adrese atât către Primărie, cât şi către Centrul de Transfuzii. „Nu ştim dacă a fost înţepat acasă sau la locul de muncă, dar vom dispune o anchetă epidemiologică. Am transmis Primăriei că trebuie reluate măsurile de distrugere a ţânţarilor din respectivele locuri. De asemenea, am anunţat şi Centrul de Transfuzii, deoarece nicio persoană din zona de domiciliu şi de muncă a pacientului nu are voie să doneze sânge o perioadă de 30 de zile”, a adăugat Valentin Boldea.

Acesta este primul caz de anul acesta la Galaţi de îmbolnăvire cu virusul West Nile. Un caz asemănător a fost înregistrat şi anul trecut.

CITEŞTE ŞI: Bătrână din Galaţi diagnosticată cu meningită West Nile

Citit 1205 ori Ultima modificare Miercuri, 10 Septembrie 2014 18:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.