Semimaraton CARITABIL la Galaţi/ Aleargă pentru o CAUZĂ NOBILĂ

Semimaraton CARITABIL la Galaţi/ Aleargă pentru o CAUZĂ NOBILĂ
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Semimaratonul Galaţi, care se va desfăşura pe data de 12 octombrie, începând cu ora 8,00, este organizat de grupul de iniţiativă pentru înfiinţarea Fundaţiei Comunitare Galaţi, o platformă de atragere de fonduri pentru cauze din comunitatea locală. Mai bine zis, un liant între organizaţiile nonguvernamentale şi finanţatorii din oraş. Mecanismul de a face donaţii este simplu: reprezentanţii ONG-urilor sau organizatorii propun mai multe proiecte, iar alergătorii care se înscriu în competiţie aleg un proiect pe care îl susţin prin taxa de participare şi prin mobilizarea unui cerc de prieteni dispuşi să doneze pentru acea cauză. Cei care vor să participe la acest eveniment se pot înscrierie online, pe site-ul www.fundatiacomunitaragalati.ro.

„Fie că este persoana fizică, fie că reprezintă o companie, fiecare se poate implica, sprijinind dezvoltarea comunităţii locale şi fără să alerge. Cum? Prin susţinerea unui alergător, cu o sumă fixă sau o sumă variabilă (per kilometru alergat) pentru una din cauzele înscrise”, ne-a spus Cristian Ochiu, unul dintre organizatori.

Participanţii pot alege una dintre cele trei probe: semimaraton de 21 de kilometri, ştafetă - echipă formată din trei alergători, fiecare membru alergând o tură de traseu, şi cros, de trei kilometri. Taxele de participare, care se vor duce direct către fundaţii, sunt următoarele: 70 de lei pentru semimaraton, 50 de lei pentru fiecare membru din echipele care aleragă la ştafetă şi 30 de lei pentru cros.

În cadrul semimaratonului, vor fi prezentate 11 cauze/proiecte, de la zece ONG-uri. Deja multe organizaţii şi-au anunţat participarea. De exemplu, Clubul „Rotaract” a ales să participe la semimaraton, susţinând cauza paralimpicului Marian Petria, un tânăr de 23 de ani care are nevoie de bani pentru o intervenţie chirurgicală laparoscopică la genunchi şi o proteză specială.

Înscrierile continuă până pe 8 octombrie, pe site-ul www.fundatiacomunitaragalati.ro, unde găsiţi şi alte informaţii despre eveniment.

CITEŞTE ŞI: "Tombola Unirii" - gălăţenii pot câştiga o EXCURSIE în Republica Moldova până pe 12 octombrie

Citit 1967 ori Ultima modificare Vineri, 12 Septembrie 2014 16:55

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.