Studenţi gălăţeni pe podium

Studenţi gălăţeni pe podium
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Studenţii de la Universitatea „Dunărea de Jos” fac legea la sesiunile de comunicări ştiinţifice naţionale şi internaţionale desfăşurate în această perioadă în ţară. Participanţii gălăţeni au luat cele mai mari premii la ultimele evenimente ştiinţifice.

La sesiunea „Zilele Tehnice Studenţeşti” desfăşurată la Universitatea Politehnică din Timişoara, studentul Cristian Axenie, de la Facultatea de Ştiinţa Calculatoarelor, a obţinut locul întâi atât la secţiunea la care a participat (Robotică şi Automatică), cât şi la general.

Pe locul al doilea la general s-a clasat un alt student gălăţean, de la Facultatea de Mecanică, Daniel Dobrea, care a obţinut şi premiul întâi la secţiunea la care a participat, Inginerie Industrială, cu o lucrare coordonată de prof. dr. Felicia Stan.

De asemenea, recent, patru studenţi de la Facultatea de Nave (Liviu Gălăţanu, Alin Pohilcă, Liviu Moise şi David Gheorghiţă) au luat premiul al doilea la sesiunea de comunicări ştiinţifice de la Universitatea Maritimă din Constanţa. Cei patru au participat la secţiunea „Inginerie mecanică, electrică şi electronică”, cu o lucrare comună, coordonată de prof. dr. Costel Mocanu. Participarea la această sesiune a fost una extrem de valoroasă, cu studenţi din România, Turcia, Bulgaria şi Ucraina.

Tot locul al doilea l-au obţinut şi surorile Irina şi Diana Opricescu, de la Facultatea de Mecanică, la sesiunea de comunicări ştiinţifice de la Universitatea „Constantin Brâncuşi” din Tg. Jiu.

În aceste zile, şi Universitatea „Dunărea de Jos” este gazda unei astfel de manifestări, la Facultatea de Mecanică: „Sesiunea de comunicări ştiinţifice «Anghel Saligny»”. La acest eveniment, organizat în parteneriat cu Liga Studenţilor Gălăţeni, participă peste 200 de studenţi din mai multe centre universitare din ţară, lucrările fiind grupate pe zece secţiuni.

Explicaţie foto: Cristian Axenie şi Daniel Dobrea au luat caimacul la sesiunea de la Timişoara

Citit 1270 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.