Ce a adus anul 2014 în sistemul sanitar gălăţean

Ce a adus anul 2014 în sistemul sanitar gălăţean
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Actualizarea, după şase ani, a listei de medicamente compensate şi gratuite, introducerea pachetului de servicii medicale de bază şi distribuirea cardurilor de sănătate au fost principalele schimbări din sistemul sanitar în acest an.

În formula actuală, principalele prevederi din pachetul de servicii medicale de bază sunt consultaţiile preventive pentru toţi gălăţenii trecuţi de 18 ani, indiferent dacă sunt sau nu asiguraţi în sistemul public de asigurări de sănătate. Pentru persoanele între 18 şi 39 de ani, legea prevede un consult preventiv la medicul de familie o dată la trei ani. Dacă sunteţi trecuţi de 40 de ani, intervalul se reduce la un an.

Până în 2014, România rămăsese singura ţară europeană în care lista de medicamente compensate nu mai fusese înnoită de şase ani. Din acest motiv, românii nu au avut acces la medicamente noi, care în multe situaţii le-ar fi putut salva sau prelungi viaţa. În total, 40 de noi medicamente au fost incluse în această listă în anul care tocmai se încheie.

Citeşte şi: CONSULTAŢII GRATUITE pentru 200.000 de gălăţeni NEASIGURAŢI

Citit 855 ori Ultima modificare Marți, 30 Decembrie 2014 19:31

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.