Investiţii pentru FACTURI MAI MICI/ Bani pentru REABILITAREA TERMICĂ a două blocuri turn

Investiţii pentru FACTURI MAI MICI/ Bani pentru REABILITAREA TERMICĂ a două blocuri turn
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cu faţadele pătate şi degradate, ici-colo bălţate şi peticite cu polistiren, blocurile G10 şi X4, situate pe două dintre arterele principale, Brăilei nr. 262 şi, respectiv, Bulevardul Galaţi nr. 9, vor deveni, până la finele anului, de nerecunoscut. Imobilele, primul cu 11 niveluri, 48 de locuinţe cu una - patru camere şi 144 de locatari, celălalt cu opt etaje, 36 de locuinţe cu una-trei camere şi 80 de locatari vor beneficia de lucrări de creştere a performanţelor energetice, care vor scădea facturile la întreţinere. Proiectul, în valoare de 2,6 milioane de lei, din care asistenţa nerambursabilă solicitată e de 1,4 milioane de lei, a fost lansat miercuri, 4 februarie.

Repartiţia costurilor

Administratoarea blocului X4, Lenuţa Lazăr, a declarat că locatarii se simt privilegiaţi că vor beneficia de acest proiect, dar a vrut să ştie ce costuri vor suporta aceştia. A primit asigurări că repartiţia costurilor se face pe metru pătrat şi fiecare proprietar va suporta exact lucrările care se execută la apartamentul său, plus costurile comune: zugrăveala pe toată faţada, termoizolaţia şi izolaţia hidro a planşeului, lucrările la casa scării şi de la subsol, unde se va face şi reabilitarea instalaţiei termice de distribuţie agent termic şi apă caldă menajeră. Lucrările de îmbunătăţire executate deja vor fi analizate şi dacă ele corespund calitativ vor fi păstrate, iar acolo unde tâmplăria, care trebuie să fie termopan din PVC cu cinci camere, sau izolaţia nu corespund, vor fi înlocuite.

Constantin Ioan, preşedintele blocul G10, a ridicat o problemă delicată: peste 60 la sută din suprafaţa exterioară este acoperită cu polistiren, dar nu din cel ignifugat şi a propus alte soluţii tehnice decât înlocuirea. Răspunsul a fost că orice alte lucrări decât cele din proiect nu sunt eligibile, aşa că vor trebui plătite separat.

Garanţia pentru lucrări este de cinci ani, iar Primăria este în proces de achiziţie a execuţiei lucrărilor.

Citeşte şi: MAI MULTE AUTOBUZE pe străzile Galaţiului. AFLĂ de când!

Citit 1440 ori Ultima modificare Miercuri, 04 Februarie 2015 18:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.