Sculpturile metalice vor renaşte în Campusul Ştiinţei

Sculpturile metalice vor renaşte în Campusul Ştiinţei
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

* Toate lucrările de pe Faleză vor fi cosmetizate * Multe dintre operele de la tabăra de sculptură în metal de anul acesta vor completa spaţiul cultural "Nicolae Mantu"


Spaţiul cultural "Nicolae Mantu", din Campusul Ştiinţei, capătă consistenţă. După amplasarea lucrării "Sistem", o nouă sculptură metalică a apărut în această curte. Este vorba despre o lucrare pe care decanul Facultăţii de Mecanică, prof. dr. Cătălin Fetecău, a botezat-o "Tocătorul de speranţe". Un fost ciocan industrial a fost îmbunătăţit de sculptorul Eduard Constandache cu o cupă în care au fost aruncate tot felul de obiecte electronice stricate: calculatoare, imprimante, monitoare, telefoane, faxuri. Sculptura sugerează, după cum ne-a informat profesorul Fetecău, faptul că, în ştiinţă, totul se reciclează, ştiinţa naşte ştiinţă. Obiectele electronice tocate se transformă în roţi zimţate, utilizabile în alte instalaţii mecanice şi nu numai.

Apariţia celor două sculpturi în metal în Campusul Ştiinţei este doar începutul transformării acestui spaţiu într-unul expoziţional deschis mereu publicului. De altfel, multe dintre lucrările care se vor naşte de pe urma taberei de sculptură în metal de anul acesta, aflată în plină desfăşurare la Galaţi, vor completa spaţiul cultural "Nicolae Mantu". "Dorim să punem în valoare această curte interioară pentru a demonstra că ştiinţa şi arta se află în comuniune. E o idee mai veche a noastră, care sper că va căpăta consistenţă în timp", a mai spus decanul Facultăţii de Mecanică.

Acesta a ţinut să precizeze că nu îi este indiferentă nici soarta celorlalte sculpturi în metal din oraş, respectiv cele celebre, de pe Faleză. "Am iniţiat un parteneriat cu Colegiul "Traian Vuia", în care am convingerea că se va implica şi municipalitatea, prin care vom încerca să cosmetizăm şi să punem în valoare toate sculpturile de pe Faleză. Vom curăţa zonele în care se află acestea amplasate, astfel încât să fie vizibile de pe Dunăre, le vom vopsi. Aceste sculpturi sunt unul dintre brandurile oraşului şi nu avem voie să le lăsăm în paragină, a adăugat Cătălin Fetecău.

Citit 1754 ori Ultima modificare Luni, 27 August 2012 18:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.