Fed Cup a UMPLUT HOTELURILE din Galaţi pentru trei zile

Fed Cup a UMPLUT HOTELURILE din Galaţi pentru trei zile
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Mai bine de 80 la sută dintre locurile din hotelurile din oraş sunt ocupate, în acest weekend


Iubitori ai tenisului veniţi din întreaga ţară au ajuns deja la Galaţi, ca să asiste la meciurile din cadrul Fed Cup. Trei dintre hotelurile din oraş erau pline ochi, încă de zilele trecute. Altele ajunseseră la un grad important de ocupare, dar există şi hotelieri care spun că evenimentul nu le-a prea adus turişti în plus. Cătălina Ciubreag, director la Hotel Viva, ne-a oferit detalii despre gradul de ocupare al hotelurilor Viva, Vega şi Faleza.

„Hotelul Viva Club este ocupat, în prezent, în proporţie de sută la sută. Evident, nu e prima dată când suntem full, dar nici n-aş putea să precizez, la acest moment, cât de des se întâmplă să nu avem camere disponibile. Despre hotelurile Faleza şi Vega că pot spune, de asemenea, că sunt ocupate în totalitate”, ne-a declarat Cătălina Ciubreag.

Potrivit site-urilor de prezentare, cele trei hoteluri administrate de familia Istrate au peste 180  de camere şi peste 25 de apartamente, deci pot oferi peste 400 de locuri de cazare. Şi la Hotel Mercur se simte că e Fed Cup, dar locuri mai sunt.

„Avem, la acest, moment, un grad de ocupare de circa 70 la sută. Nu e o situaţie singulară. Totuşi, avem un asemenea grad de ocupare doar de câteva ori pe an. Nu prea vine lumea în concediu, la Galaţi”, ne-a declarat reprezentantul Hotelului Mercur, Dana Tofan. Potrivit site-ului propriu, hotelul Mercur are 20 de camere twin, şase camere duble cu pat matrimonial, trei apartamente şi trei camere single.

Locuri mai erau, ieri la prânz, şi la Hotelul Magnus din Micro 20, hotel care le oferă turiştilor 47 de camere duble sau matrimoniale şi două apartamente.

„La noi nu prea s-a simţit evenimentul!”

Managerul hotelurilor Dunărea Stars (fostul hotel Dunărea) şi Centrum (fostul Hotel Galaţi), Sandu Traian, ne-a declarat că Fed Cup n-a adus cu sine un val de turişti care să umple hotelurile.

„Gradul de ocupare n-a crescut, în hotelurile noastre, în perioada organizării Fed Cup, la Galaţi. Păstrăm confidenţial gradul nostru de ocupare, dar vă pot spune că el este dat de clienţii noştri fideli. În weekend este chiar în uşoară scădere faţă de restul săptămânii din cauză că la Galaţi nu se întâmplă cine ştie ce sâmbăta şi duminica”, ne-a declarat Sandu Traian. Potrivit managerului, Hotelul Centrum are 132 de locuri, iar Danube Stars are 148 de locuri.

Potrivit unor estimări neoficiale, circa 80 la sută din locurile din hotelurile gălăţene sunt ocupate, aproape dublu faţă de un week-end normal.


Citit 1961 ori Ultima modificare Vineri, 06 Februarie 2015 18:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.