Grădina Publică, lăsată la mâna VANDALILOR. Băncile şi leagănele, gata să SE RUPĂ

Grădina Publică, lăsată la mâna VANDALILOR. Băncile şi leagănele, gata să SE RUPĂ
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Redeschisă, cu surle şi trâmbiţe, în septembrie 2013, Grădina Publică a fost menită să fie unul dintre cele mai frumoase locuri de relaxare din Galaţi. Cu un loc de joacă pentru copii, unul de fitness pentru adulţi, mese de şah şi alei pentru promenadă, parcul a cărui renovare a durat un an şi jumătate arăta, în sfârşit, mai bine.

Chiar dacă s-au investit 5,3 milioane de lei în refacerea parcului, întreţinerea acestuia a fost neglijată. Astfel, primele care au avut de suferit au fost băncile şi leagănele de la locul de joacă, vandalizate de unii gălăţeni fără bun simţ, dar deteriorate şi de vreme.

Pe adresa redacţiei a sosit, zilele trecute, o sesizare de la un domn care ne semnala că iluminatul de noapte de pe aleile parcului nu funcţionează la parametri normali. „Nu ştiu dacă sunt aprinse 25 la sută dintre becurile din grădină. Poate că pe unii nu îi deranjează, dar dacă vreau să mă plimb seara pe acolo trebuie să fiu atent, cu urechile ciulite. Nu se ştie niciodată!”, ne spune  S.B.

Reacţia municipalităţii nu s-a lăsat aşteptată. „Iluminatul din Grădina Publică este afectat de o avarie la instalaţia de alimentare cu energie electrică, generată de umiditatea excesivă din ultima perioadă. Lucrarea din Grădina Publică se află în garanţie şi a fost notificată deja firma executantă, care va remedia avaria pe cheltuiala sa”, ne-a spus Emanuela Turcu, purtătoarea de cuvânt a Primăriei Municipiului Galaţi.

În ceea ce priveşte vandalismul, atât timp cât vinovaţii nu sunt găsiţi, aceştia nu pot fi amendaţi. „În urma inventarierii, băncile deteriorate vor fi înlocuite pe garanţie, iar cele vandalizate vor fi reparate sau înlocuite din bani publici. De aceea, facem din nou apel la populaţie să manifeste mai multă grijă faţă de avutul public, întrucât orice distrugere, vandalizare sau furt de echipamente, mobilier urban, instalaţii etc. se repară, reabilitează sau înlocuieşte cu bani publici, deci din taxele şi impozitele pe care contribuabilii le plătesc”, mai spune Emanuela Turcu.

Cu toate acestea, reparaţiile se lasă aşteptate. Oamenii spun că încă din vară sunt probleme la băncile şi leagănele din Grădina Publică, însă că nimeni nu a venit măcar să se uite la ele, darămite să le repare. „Am făcut sesizări la primărie, dar nimic. Am nepoţel mic şi îmi e teamă să îl urc în aceste leagăne. Dacă se rupe şi cade? Cine e responsabil?”, spune o bătrână.

Citit 2488 ori Ultima modificare Duminică, 08 Februarie 2015 17:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.