A salvat zeci de vieţi, iar acum luptă pentru propria viaţă. Un pompier gălăţean are nevoie de ajutorul nostru

A salvat zeci de vieţi, iar acum luptă pentru propria viaţă. Un pompier gălăţean are nevoie de ajutorul nostru
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

A participat la sute de misiuni de stingere a incendiilor şi la zeci de accidente rutiere şi a salvat zeci, poate chiar sute de vieţi. Aşa s-ar putea rezuma cei nouă ani de activitate ai pompierului Doru Marian Melinte, în vârstă de 33 de ani. Ironia sorţii a făcut însă ca bravul pompier să fie pus în ipostaza de a lupta acum pentru propria viaţă. Coşmarul lui Doru a început în urmă cu trei ani, când, în urma unei misiuni, a leşinat în unitate, chiar în faţa colegiilor. După câteva secunde şi-a revenit, iar la insistenţele familiei a mers la medic. După primele investigaţii, diagnosticul nu părea prea dur. „I s-a spus iniţial că are ceva crescut lângă inimă, ca un punct de grăsime, şi că trebuie să slăbească. Timp de doi ani asta a făcut, dar se simţea din ce în ce mai rău. Aşa am decis să meargă la Bucureşti pentru investigaţii”, ne-a povestit Cristian Melinte, fratele şi colegul lui Doru.

După investigaţii ample, Doru Melinte a aflat, la secţia de hematologie din cadrul Spitalului Fundeni, cruntul diagnostic: limfom limfoblastic T - leucemie acută limfoblastică. A început imediat tratamentul cu citostatice şi medicii i-au dat o speranţă la viaţă. „Ni s-a spus că se aşteaptă intrarea în remisie a bolii şi apoi i se poate face un transplant de celule stem. O astfel de intervenţie este costisitoare şi medici ne-au spus să fim pregătiţi pentru că, în momentul în care vor decide acest transplant, totul se va desfăşura foarte repede”, ne-a mai spus Cristian Melinte.

Din martie 2014, Doru se află în Bucureşti, iar mama sa îi stă alături. De două sau trei ori pe săptămână, Cristian merge şi el la spital pentru a-i fi aproape fratelui său. Toate deplasările însă şi cheltuielile adiacente tratamentului au făcut ca toate economiile familiei să ajungă la zero.

Colegii lui Doru au înţeles acest aspect şi au decis să facă o campanie pentru a-i da o şansă la viaţă lui Doru. Ajutorul lor însă nu este suficient, iar bravul pompier, citat de două ori prin ordin de zi pentru modul exemplar cu care şi-a îndeplinit misiunile, are mare nevoie de sprijinul tuturor.

Transplantul de celule stem este singura armă cu care tânărul gălăţean poate învinge boala. De aceea, cei care vor să-i dea o şansă la viaţă lui Doru pot face donaţii în contul deschis de familie pe numele Melinte Cristian Emil: RO20RZBR0000060017466823. Contul este în lei şi a fost deschis la Raiffeisen Bank.


Citit 5071 ori Ultima modificare Miercuri, 18 Februarie 2015 17:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.