Concursuri, expoziţii şi spectacole/ Vezi aici programul complet al Festivalului Scrumbiei
Foto: Foto "Viaţa liberă", arhivă

Concursuri, expoziţii şi spectacole/ Vezi aici programul complet al Festivalului Scrumbiei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Duminică, pe 5 aprilie, de Florii, pe Faleza Inferioară a Dunării, zona Foişor, gălăţenii au parte de distracţie: Festivalul Scrumbiei, ajuns deja la cea de-a XIV-a ediţie. Dacă anul trecut am avut parte de o zi plină de evenimente, pentru că Festivalul a fost finanţat din bani europeni, anul acesta agenda de distracţie anunţată de Primăria municipiului Galaţi este ceva mai modestă, dar deloc de neglijat.

La ora 7,00, împătimiţii undiţei sunt aşteptaţi la tradiţionalul concurs de pescuit.

Între orele 8,00 şi 14,30 sunt deschise, pentru dumneavoastră, un târg al meşterilor populari şi o expoziţie de plase şi scule pescăreşti, pe Faleza Inferioară - zona Foişor.

La 10,30, participanţii la concursul de pescuit vor afla, în funcţie de capturi, cine câştigă premii şi cine rămâne doar cu tentativa unui fir întins de Florii.

Şi tot la ora 10,30 ia startul concursul gastronomic – Borş tradiţional de peşte. Competiţia de măiestrie culinară se va încheia în jurul orei 13,00, borşul de peşte gătit de competitori urmând să fie degustat de public.

N-aveţi chef de concursuri? Tot de la ora 10,30, e timpul pentru muzică şi antren, în special pentru copii şi nu numai! Până la ora 11,00, talentaţii componenţi ai Corului Allegria, dirijat de profesoara Silvia Niţă, vă vor încânta cu vocile şi voioşia lor muzicală, la Foişor Amfiteatru.

În acelaşi loc, între orele 11,00 – 12,00, Fanfara „Valurile Dunării” va reînvia vremurile de odinioară când Faleza era însufleţită de acordurile instrumentelor muzicale.

Distracţia continuă, de la 12,00 la 13,00 cu folclor. Pentru dumneavoastră, la Foişor Amfiteatru va evolua Ansamblul "Doina Covurluiului". Şi tot de muzică populară, dar de această dată cu o formaţie, veţi avea parte, în continuare, până la ora 17,00, în acelaşi loc.

Potrivit unui comunicat de presă remis de Primăria Galaţi, pentru organizarea Festivalului Scrumbiei 2015 au fost alocate aproximativ 130.000 lei.


Află cu cât se VINDE PEŞTELE în pieţe şi cum poţi recunoaşte SCRUMBIA "de Dunăre"

Citit 4358 ori Ultima modificare Joi, 02 Aprilie 2015 20:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.