PAMFLET/ Mesajul josnic al procurorilor pentru Florin Pâslaru

PAMFLET/ Mesajul josnic al procurorilor pentru Florin Pâslaru
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Procurorii DNA sunt atipici: de onomastică, nu i-au transmis lui Pâslaru tradiţionalul „Să ne trăieşti cu numele”, ci un îndoielnic „La mulţi ani” * Nimeni nu reuşeşte să interpreteze adevăratul sens al acestui mesaj


Urare suspectă pentru Florin Pâslaru din partea procurorilor: “La mulţi ani!”

De Florii, pe lângă zecile de mii de gălăţeni care i-au urat lui Florin Pâslaru tot felul de lucruri (unele nu pot fi reproduse nici măcar într-o pagină de pamflet), şi procurorii DNA au venit cu propria urare. Potrivit unor surse, pe adresa biroului parlamentar al lui Pâslaru a sosit zilele trecute o felicitare cu un conţinut suspect: “La mulţi ani, Florine!”. Semnat: Procurorii DNA. Suspiciunile cu privire la conţinutul mesajului au apărut în contextul în care toţi apropiaţii lui Pâsaru îi transmit cu ocazia Floriilor mesajul “Să ne trăieşti cu numele”, nicidecum interpretabilul, îndoielnicul şi, pe alocuri, josnicul “La mulţi ani!”. Martorii susţin că felicitarea a fost adusă de un mascat şi că acesta a plecat foarte dezamăgit întrucât nu l-a găsit pe Pâslaru la birou. „Avem aici o felicitare prealabilă pentru domnul Pâslaru şi îl rugăm să nu părăsească localitatea. Avem nevoie de el aici”, ar fi spus mascatul care a adus felicitarea. Din păcate, prea multe reacţii pe această temă nu am reuşit să obţinem de la Florin Pâslaru, care a fost reţinut... în declaraţii. El ne-a declarat telefonic doar atât: „Le mulţumesc mult procurorilor DNA pentru urări şi le doresc şi eu multă... multă... ***** (din păcate, aici convorbirea a fost bruiată de un zgomot puternic)”.

Modelul de la hochei, aplicat şi la fotbal: Szekely şi Shevcenko, aproape de Oţelul

Succesul hocheiştilor de la Dunărea Galaţi a inspirat şi alte echipe din localitate. Astfel, potrivit unor surse din interiorul clubului de fotbal Oţelul, cel puţin doi noi jucători ar putea fi transferaţi în perioada următoare. Este vorba despre un ucrainean şi un român de origine maghiară. Ucraineanul este nimeni altul decât fostul internaţional Andrei Shevcenko, iar celălaltă jucător este chiar un fost component al Oţelului, Janos Szekely. „Dacă a mers la hochei, poate merge şi la fotbal. Am văzut că dacă aduci ucraineni şi maghiari ai succesul asigurat, aşa că merită să încercăm şi noi, pentru că oricum altă şansă nu prea mai avem”, a comentat sub protecţia anonimatului un oficial al Oţelului. De altfel, se pare că cei doi nu ar fi singurii jucători vizaţi de un transfer la Oţelul. Potrivit aceluiaşi oficial al clubului, Shevcenko ar urma să mai aducă alţi patru ucraineni care să fortifice liniile Oţelului, la fel cum şi Szekely are misiunea de a mai găsi alţi trei jucători de top din zona Harghita, Covasna, care să fie aduşi la Galaţi sub formă de împrumut. „Din păcate, ne-am trezit în ultimul ceas. Dacă am fi avut ucrainenii şi maghiarii de la început, poate că ne băteam la titlu”, a mai spus sursa citată.

Noi cotaţii la BNR: un gram de scrumbie, mai scump decât un gram de aur

Preţul gramului de scrumbie depăşeşte deja în aceste zile cele mai înalte bariere. Astfel, cu 427 de lei / gram, scrumbia a depăşit deja preţul aurului pe toate pieţele interne. „În primul rând e o marfă de calitate. Acesta ar fi principalul motiv al creşterii de preţ. Apoi, mai trebuie precizat că nici nu prea se găseşte scrumbie şi de aceea preţul a explodat”, a comentat un oficial al BNR. Structurile de control ale statului sunt în alertă în aceste zile întrucât în pieţele din Galaţi a început să apară şi scrumbia de Dunăre contrafăcută. Este vorba despre hering, pe care comercianţii îl dezgheaţă în magazie şi îl scot la vânzare ca scrumbie de Dunăre. „Din păcate, puţini îşi dau seama de diferenţe. Comercianţii profită de ignoranţa unora dintre cumpărători şi fac averi în această perioadă”, a declarat Ionel Păstrăv, şeful Autorităţii pentru Control Piscicol. Surse din piaţa de capital mai indică, însă şi un alt motiv pentru care scrumbia a devenit atât de rară şi de scumpă. Se pare că BNR a intervenit în piaţă şi face rezerve. „BNR nu face altceva decât să se asigure că economia ţării nu se va prăbuşi”, a fost comentariul sec al guvernatorului Mugur Isărescu.

Tigrul care l-a muşcat pe Bacalbaşa va fi declarat cetăţean de onoare

Puiul de tigru siberian care i-a produs o rană preşedintelui CJ Nicola Bacalbaşa, va fi declarat cetăţean de onoare al municipiului Galaţi. Cel puţin aşa speră membrii Asociaţiei pentru Sprijinul Felinelor Neîmblânzite (ASFN), care au făcut propunerea în urmă cu două zile. „Avem de a face cu un tigru erou. Puţini sunt cei care se încumetă să facă dreptate în acest oraş şi tocmai de aceea trebuie preţuiţi. Indiferent dacă este vorba despre oameni sau animale”, se arată în propunerea ASFN către Primăria Galaţi. Autorităţile locale spun că vor studia acest dosar şi vor lua o decizie după ce vor fi audiate toate părţile implicate în acest dosar. Între timp, oficialii Grădinii Zoologice au luat decizia de a-i face tigrului un set complet de analize, pentru a se stabili dacă felina nu a suferit vreo infecţie în urma incidentului. „Preventiv, îi vom face o injecţie dezinfectantă tigrului. Nu vrem să riscăm nimic. Eroii trebuie protejaţi”, a declarat Nelu Siberianul, îngrijitor la Zoo Galaţi. Ca urmare a evenimentului nefericit cu tigrul şi Bacalbaşa, conducerea Grădinii Zoologice analizează varianta aducerii la Galaţi a unui hipopotam cu fălci puternice. „Sperăm ca hipopotamul să desăvârşească ce a început tigrul”, a mai spus Nelu Siberianul.

Un Gram de Noroc

Galaţiul în imagini

Vocea cetăţeanului, vocea politicianului

Tineri muncitori, aplicând metoda lucrului în echipă

 

Tigrul siberian explică decizia de a-l muşca pe Bacalbaşa

Pamflet în versuri Una şi unu (chiar acu)

Ce jumări!…una şi una!…/ iată, una, în troleu,

linge-un cocalar pe tâmpla/ plină cu-alde raj kapoor,

cu-alde guţă, cu-alde adi,/ cu-alde neamul lor cretin:

nişte glugi fără dotare,/ nişte beţe-nfipte-n cu…

nişte zvânturaţi de „vază”,/ de bani-gata, de asalt…

saci umpluţi cu lene lungă,/ fabrici de urlat şi fum,

instalaţii digitale/ şi de mare randament

în producţii de salivă,/ nesimţire şi dum-dum!

 

Zgreapţănă fără oprire,/ fac tam-tam şi fac hau-hau,

vâjâie din unghiuţe,/ râd brutal, boscorodesc,

mă înjură de n-am aer,/ şi mă vâră şi mă scot

când şi dac-am îndrăzneală/ să-i observ şi să-i citesc,

să le spun pe şleau, pe bune,/ uite-aşa, de la obraz:

hai, caramba!…alde fleoarcă,/ sclifosiţilor cu ştaif…

hai, luaţi-o şi pe mă-ta/ şi pe tac-tu…şi plecaţi

tocmai-n iad, cu tot tacâmul/ şi cu tot cu laif is laif!

                                                   Submarin Cosorescu

Solidaritate cu gălăţenii care nu au apă:

Gelu Stan: „Beau doar coniac de şapte stele”

Pentru că se simte vinovat de soarta miilor de gălăţeni pe care i-a lăsat fără apă potabilă, directorul Apă Canal, Gelu Stan, a promis că se va solidariza cu cei oropsiţi. „Câtă vreme aceşti oameni nu vor avea apă rece, voi suferi alături de ei. Nu mă voi atinge de apă nici măcar cu privirea. Voi bea doar coniac de şapte stele, whisky vechi de 12 ani şi vinuri de colecţie. E un semn din partea că îmi pasă şi că sunt dispus să sufer alături de ei”, a transmis Gelu Stan prin intermediul unui comunicat de presă. Gălăţenii blindaţi de Apă Canal au primit cu ceva reticenţă mesajul lui Gelu Stan. „Să vedem dacă se poate abţine şi, mai ales, câte zile poate să reziste fără apă. Cel mai greu îi va fi că nu va putea bea whisky-ul cu gheaţă”, a declarat Matei Uscat, locatar bun platnic captiv într-o asociaţie blindată de Apă Canal. Gestul directorului Gel Stan i-a emoţionat atât de mult pe unii gălăţeni încât aceştia au pus mână de la mână şi i-au cumpărat o duzină de sticle dintr-o ediţie limitată Hennessy.

Colecţie de Viaţă

Lovitură dură dată evaziunii

Cinci vânzători de râme au fost reţinuţi

ANAF şi Garda Financiară au mai reuşit un succes notabil în lupta pentru combaterea evaziunii fiscale. Cinci vânzători de râme au fost săltaţi joi dimineaţă de pe strada Cloşca, după ce s-a descoperit că niciunul nu dădea bon fiscal. „A fost o acţiune de lungă durată, am început cercetările în urmă cu mai bine de doi ani. După sute de ore de filaj şi chiar de acţiuni sub acoperire am reuşit să destructurăm o reţea de evazionişti cu râme, coropişniţe şi lipitori. În urma calculelor amănunţite, am stabilit că cei cinci evazionişti au produs în perioada 2005-2015 un prejudiciu total de 17 lei şi 38 de bani, sumă care trebuia plătită statului român sub formă de impozit”, se arată într-un comunicat al Gărzii Financiare. Cei cinci vor rămâne în arest preventiv cel puţin 30 de zile, timp în care necesarul de râme în oraş va fi asigurat chiar de Garda Financiară, din stocul de râme confiscate de la evazionişti.

Coarda Financiară

Cea mai bună infrastructură e la Cudalbi

Fiecare traseu are câte şapte cărări

Specialiştii de la Compania de Drumuri Naţionale şi Infrastructură au declarat Cudalbiul drept cea mai bine pusă la punct localitate din România. Şi asta pentru că fiecare traseu din comună dispune de nu mai puţin de şapte variante, adică de şapte cărări. Celemai bătătorite sunt cele dintre cârciumi, afirmă specialiştii. De altfel, Cudalbiul se laudă şi cu cele mai trainice cărări din ţară, durata medie de viaţă a acestora fiind de 150 de ani. „Există un secret la Cudalbi. Localnicii nu merg niciodată cu pantofii pe drumuri, probabil ca să nu le strice. Deplasarea în comună se face numai în patru labe. Aşa se explică de ce aceste cărări sunt atât de trainice”, a explicat şeful de la Compania de Drumuri, Marcel Cărare.

Cărare de Şapte Stele

Zeci de proxeneţi închişi aşteaptă Floriile

„În sfârşit, va fi dezlegare la peşte”

Mai mulţi proxeneţi aflaţi în Penitenciarul Galaţi numără cu înfrigurare zilele rămase până la Florii. Ei se aşteaptă ca duminică să fie eliberaţi din închisoare, întrucât, aşa cum spune tradiţie creştină, de Florii este dezlegare la peşte. „E ceva vreme de când stau aici şi, potrivit judecătorului mai am de stat până în 2019. Însă am aflat de curând că duminică este dezlegare la peşte, aşa că am făcut cerere de eliberare din penitenciar. Sper ca şefii instituţiei să fie buni creştini şi să respecte tradiţiile. Dacă nu ne respectăm tradiţiile, riscăm să devenim o societate fără valori morale”, a declarat Romică Știucă, de profesie proxenet. Conducerea Penitenciarului a anunţat că va lua o decizie abia sâmbătă. „Să vedem câţi dintre ei pot demonstra cu acte că sunt peşti. Dacă prezintă dovezi... vom vedea”, a spus şeful Penitenciarului Galaţi.

Nicio Casă fără Peşte

A renunţat la tunel şi la stadion pentru un mega-proiect

Marius Stan: „Vom recondiţiona Păpădia”

După ce proiectele cu tunelul şi stadionul au picat din lipsă de sprijin financiar, Marius Stan s-a hotărât să nu se mai implice decât în acţiuni de amploare. „Vreau să fac ceva memorabil pentru oraş, ceva de care să se lege numele meu. Vom recondiţiona Păpădia”, a anunţat primarul Galaţiului.

Prăpădia

Brăila, din nou peste Galaţi

Bunea Stancu, condamnat definitiv

Brăilenii demonstrează încă o dată că deja au luat faţa Galaţiului la multe capitole. Fostul şef al CJ Brăila, Bunea Stancu, a fost condamnat definitiv şi va face închisoare. „Noi, ca de obicei, am ajuns de râsul curcilor, nici corupţi nu mai suntem în stare să producem”, a comentat un gălăţean cu spirit civic.

Galaţiul, o Brăilă

______________

Precizare

Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".


CITEŞTE ŞI: Galaţiul, în pragul unui eveniment istoric: Căderea Zidului

Citit 1585 ori Ultima modificare Duminică, 05 Aprilie 2015 09:19

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.