Gala Teatrului Francofon

Gala Teatrului Francofon
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Un sfârşit de săptămână agitat în curtea Palatului Copiilor din Galaţi, unde elevii de toate vârstele s-au întâlnit la Gala Teatrului Francofon.

După ce, vineri, câteva şcoli din Galaţi au organizat Festivalul Naţional de Teatru în limba engleză, în ziua următoare a venit rândul vorbitorilor de limba franceză. Sâmbătă dimineaţa, micii actori şi micile actriţe de la şcolile din Galaţi şi din judeţ s-au simţit, la Palatul Copiilor, ca pe marile scene ale lumii.

Juriul, din care a făcut parte şi un exotic vorbitor de limbă franceză din Camerun, doctorand bursier în domeniul teatrului al Universităţii “Dunărea de Jos”, Guy Francis Tami, a avut destul de lucru.

Concursul s-a desfăşurat pe mai multe categorii de vârstă, membrii juriului apreciindu-i pe cei mai buni protagonişti, pe cei mai inspiraţi interpreţi de roluri secundare sau pe regizori. De asemenea, au premiat creativitatea sau cele mai bune scheciuri prezentate de copii.

Unul dintre mini-spectacolele intrate în competiţie, sceneta „Familia Ronţăilă”, a Şcolii 33 (coordonată de Gheorghe Antohi, semnată de Olimpia Sava), a luat Premiul Special al Juriului.

La prima categorie de vârstă, a fost desemnată doar cea mai bună actriţă -  Daria Buleti (5 ani) – actorii băieţi nefiind reprezentaţi.

La categoria de vârstă 9-12 ani, au luat distincţii Mădălina Coman (Şcoala 2 Buceşti) şi colegul său, Ştefan Barbu, de la aceeaşi unitate de învăţământ.

Au mai plecat acasă cu un premiu, la categoria de vârstă 13-14 ani, Casandra Petrea şi Constandache Andrei, elevi la cursurile de franceză de la Palatul Copiilor.

Gala Teatrului Francofon “Copii în lumea inocenţei” s-a desfăşurat în cadrul proiectului “Copiii, ambasadori în Uniunea Europeană” al Palatului Copiilor şi Elevilor din Galaţi.

Explicaţie foto: Camerunezul din juriu a fost încântat să vadă spectacolele jucate de micuţii gălăţeni

Citit 757 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.