ANTICONCEPŢIONALELE de ultimă generaţie sunt PERICULOASE. Iată ce RISC prezintă

ANTICONCEPŢIONALELE de ultimă generaţie sunt PERICULOASE. Iată ce RISC prezintă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cele mai noi pastile anticoncepţionale prezintă un risc crescut de accidente vasculare cerebrale, din cauza trombozei venoase (formare de cheaguri - n.r.), a confirmat un studiu publicat în revista medicală British Medical Journal şi menţionat de Agerpres.

Realizat de cercetători britanici, noul studiu arată că femeile care iau anticoncepţionale pe cale orală cu conţinut de drospirenon, desogestrel, gestoden şi ciproteron riscă de patru ori mai mult să dezvolte o tromboză venoasă decât cele care nu iau pastile. Riscul este de aproape două ori mai mare (1,5-1,8) decât în cazul femeilor care iau pe cale orală anticoncepţionale estroprogestative mai vechi, conţinând levonorgestrel, noretisteron sau norgestimat.

Cercetătorii de la Universitatea din Notthingham au lucrat pe două mari baze de date medicale, comparând administrarea de anticoncepţionale cu trombozele venoase observate la femeile cu vârste cuprinse între 15 şi 49 de ani. Ei au arătat că numărul de tromboze - în cazul a 10.000 de femei care luau anticoncepţionale - a fost mai scăzut (şase cazuri) la cele care foloseau medicamente mai vechi decât la cele (14 cazuri) care luaseră desogestrel şi ciproteron.

Cercetătorii subliniază însă că riscul absolut este mic şi că anticoncepţionalele orale rămân "deosebit de sigure", cu un risc de tromboză de trei ori mai mare pentru toate tipurile de anticoncepţionale şi de zece ori mai mare la femeile însărcinate. Dacă vă hotărâţi să luaţi anticoncepţionale, recomandat este să cereţi, în prealabil, sfatul unui medic.

Citit 2258 ori Ultima modificare Marți, 02 Iunie 2015 10:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.