Poliţia Bălăşeşti, cât pe ce să aibă pe conştiinţă… un spânzurat

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Vineri, 5 iunie, în Ciureştii Noi, la magazinul mixt „Hobana Com”, după amiază, a avut loc o altercaţie între Marius N. şi Mircea L., consăteni. Cel dintâi, după cum rezultă din procesul-verbal de amendare contravenţională încheiat de agentul constatator, i-ar fi adus injurii celuilalt, lovindu-l şi cu pumnul „în operaţia de la abdomen”.

Vinovatul, ca disculpare parţială: „L-am atins doar cu vârful palmei, n-am dat cu pumnul”.

Fiind vorba de tulburarea liniştii publice, poliţistul Romică M., şeful de post, apreciind că fapta săvârşită ţine de încălcarea Legii nr. 61/1991, îl sancţionează pe Marius N. cu amendă – 1000 de lei. Considerată de contravenient disproporţionată în raport cu scandalul, măsura este, în opinia lui Marius N., de neacceptat. Mai cu seamă după ce a văzut, negru pe alb, că, dacă ar fi vrut, omul legii de la Poliţia Bălăşeşti ar fi putut să-l „ardă” cu mai puţin (nivelul minim, 400 de lei; cel maxim, 2000).

De unde, s-a întrebat, să scoată el, Marius N., atâţia bani, când acasă, dacă îi arunci o pisică spre pereţi, nu are de ce se prinde cu ghearele? Vârsta sa, în jur de 30 de ani. Însurat. Doi copii minori în întreţinere.

Cunoscut ca om liniştit. Scandalul rămâne însă scandal, nu-l mai poate şterge cu buretele. A arătat procesul-verbal unora şi altora,  întărindu-i-se convingerea că amenda este exagerată. Deprimat, după ce le-a arătat „hârtia” şi şefilor din Bălăşeşti, de la primărie, s-a reîntors acasă, la Ciureştii Noi, „interiorizându-se”.

Frământat de întrebarea de unde să facă rost de zece milioane de lei vechi, s-a pomenit „vizitat” de o idee care odată intrată în capul său de om necăjit, n-a mai putut scăpa de ea, ceva în genul „Am să mă răzbun pe Poliţie spânzurându-mă. Să vadă domnul Romică M. că a greşit”.

Pregătit cu un metru de cablu, a aşteptat apropierea de miezul nopţii. La ora 23.00, o ultimă privire aruncată spre bolta cerească. Laţul, petrecut pe după gât. Greşindu-l însă la nod, când şi-a dat drumul în gol nu s-a mai strâns cum trebuia.

Norocul disperatului: descoperit la timp de soţia sa şi de o vecină, a fost întors din drumul spre neant…

Citit 997 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.