Rezultatul anchetei DSP: Nu există infecţii nozocomiale la Spitalul Judeţean Galaţi

Rezultatul anchetei DSP: Nu există infecţii nozocomiale la Spitalul Judeţean Galaţi
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

După ce, pe 27 mai, familia gălăţeanului Viorel Cristian a făcut acuzaţii grave, în presă, la adresa Spitalului Clinic de Urgenţă “Sf. Apostol Andrei”, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Galaţi s-a autoseiszat şi a demarat o anchetă. Acuzaţiile au apărut după ce Viorel Cristian a murit pe un pat de spital din Bucureşti, din cauza infectării cu o bacterie.

Ancheta DSP a ajuns la final, iar rezultatele arată că nu există urme de infecţii nozocomiale în Spitalul Judeţean. "Au fost recoltate probe atât din secţia de chirurgie, cât şi din blocul operator şi secţia terapie intensivă, iar rezultatele analizelor nu au pus în evidenţă încărcătură microbiană, care să confirme existenţa riscului de infecţie nozocomială. Acest lucru nu înseamnă că nu există riscul de apariţie a unor infecţii nozocomiale", ne-a declarat medicul Valentin Boldea, purtătorul de cuvânt al DSP Galaţi.

Reprezentatntul DSP ne-a informat că ancheta nu se va încheia, mai ales că Ministerul Sănătăţii a emis un ordin prin care se impun mai multe controale în spitale. "Pentru a preveni posibile cazuri de îmbolnăviri, Direcţia de Sănătate Publică va monitoriza, în special, Spitalul de Urgenţă, care este cel mai mare, dar vom verifica şi celelalte unităţi medicale. Există o acţiune tematică dispusă de minister, atât pe unităţile cu paturi, cât şi pentru serviciile de ambulanţă, prin care vom verifica respectarea normelor igienico-saniatre, modul de colectare şi prelucrare a informaţiilor medicale şi modul în care se colectează şi se predau deşeurile medicale", a conchis purtătorul de cuvânt al DSP.

Citit 2084 ori Ultima modificare Miercuri, 10 Iunie 2015 18:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.