"Prostituţie, exploatare sexuală, violenţă conjugală", la Galaţi - "Proxeneţii şi traficanţii nu au limite"

"Prostituţie, exploatare sexuală, violenţă conjugală", la Galaţi - "Proxeneţii şi traficanţii nu au limite"
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

* "Indivizii care fac bani din asta nu au scrupule şi nu privesc victima ca pe un om, ci ca pe un obiect care trebuie să-i aducă un venit * "O victimă a traficului de persoane era obligată să practice relaţii sexuale în perioada menstruaţiei, folosind burete de spălat vase"


Povestea cutremurătoare a lui Carmen, „Gălăţeanca terorizată, bătută şi scoase la produs de propriul soţ”, pe care aţi putut-o citi recent în ziarul „Viaţa liberă”, nu este un caz singular. Sunt poveşti de viaţă şi mai tragice. De ce? Pentru că proxeneţii şi traficanţii de carne vie nu au niciun fel de limită sau scrupule, iar sărăcia, naivitatea, lipsa de perspective şi de informaţie a celor care le cad pradă nu fac decât să-i încurajeze.

Aceasta a fost una dintre concluziile cu rol de semnal de alarmă desprinse din dezbaterea organizată de ziarul „Viaţa liberă” şi Danube Media Center pe tema „Prostituţie, exploatare sexuală, violenţă conjugală”.

Prostituată sau traficată?

Trebuie făcută o delimitare clară între prostituţie şi trafic de persoane. Dacă decizia de a se prostitua a fost luată în urma unor presiuni psihice, a unor legături foarte puternice cu cel care a „convins-o” să-şi vândă trupul, vorbim de trafic de persoane. Dovada vie este Carmen, eroina poveştii noastre, care a acceptat, la presiunile şi abuzurile soţului, să facă prostituţie pentru binele familiei ei. Iar dacă ea a găsit, până la urmă, puterea să se desprindă de bărbatul care o abuza fizic, emoţional şi sexual, nu toate victimele exploatării sexuale reuşesc.

Un asemenea caz ne-a adus în atenţie Mariana Robea, directorul executiv al Fundaţiei Familia: „O tânără s-a întors pentru a treia oară în adăpostul nostru, după ce a fost traficată de soţ, victimă a violenţei verbale şi fizice. Mie mi-a povestit cu lux de amănunte ce a păţit, dar la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) nu a vrut să dea declaraţii!”.

Situaţii de acest gen au fost confirmate de Gabriela Dorobăţ, ofiţer în cadrul BCCO: „În momentul în care victima nu vine să reclame sau măcar să confirme nişte informaţii pe care le avem, nu ai ce face. De cele mai multe ori, victimele sunt îndrăgostite de cel care le abuzează şi exploatează şi se întorc la el”.

Cum se ajunge la aşa ceva

Potrivit lui Ionel Mereuţă, coordonator Centru Regional din cadrul Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane (ANITP), traficanţii au renunţat, în ultima vreme, la abordarea violentă a victimei - „luatul cu japca” - şi preferă o abordare inteligentă. „Cum arată un traficant? Nu există un tipar. Traficantul se poate transforma în funcţie de victimă. El poate coborî dintr-o maşină foarte arătoasă, îşi poate lua o atitudine de om de afaceri sau poate fi un tânăr foarte chipeş, care apare într-un club de noapte şi care o impresionează pe o tânără, care va zice: "E prima mea dragoste, a trebuit să mă reîntorc la el". Traficanţii mizează pe sensibilităţile fetelor. Riscul ca ele să se reîntoarcă în situaţii de trafic e foarte mare", a subliniat Ionel Mereuţă.

Cea mai folosită metodă este „loverboy”, în care victima, orbită de dragostea faţă de traficant, acceptă să facă prostituţie pentru binele amândurora şi nici măcar nu înţelege că este exploatată sexual. „Se creează acest vis frumos: draga mea, pentru a avea o viaţă bună amândoi, fă tu asta pentru noi! Aceşti traficanţi merg până la a-i face un copil sau doi şi folosesc acei copii pe post de monedă de şantaj. Când apare copilul, creşte şi mai mult sensibilitatea ei faţă de traficant”, atrage atenţia reprezentantul ANITP.

Adevărata faţă a exploatării

În cadrul familiilor de traficanţi, rolurile sunt bine stabilite: cei tineri au rolul de a racola, cei în vârstă au rolul de a exploata, mamele traficanţilor le conving pe fete că tot ceea ce li se întâmplă e ceva legal, normal. Ba mai mult, se prezintă ca şi cum ar fi „protectorii” victimelor. „Aceşti traficanţi nu au scrupule şi nici limite. Nu privesc victima ca pe un om. Pentru el, victima este un obiect care îi aduce un venit. Era ca o producţie, un bussines. Într-un caz, victima era obligată să practice relaţii sexuale în perioada menstruaţiei folosind burete de spălat vase. Cât de inuman să fii să faci acest lucru? Oamenii care fac bani din treaba asta nu au limite! Iar faptul că au un teren care le favorizează activitatea, cu sărăcie în jur şi lipsa de oportunităţi a fetelor, îi încurajează”, spune reprezentantul ANITP.

Pentru a înţelege mai bine cum acţionează, Ionel Mereuţă a acceptat o activitate printre condamnaţi pentru infracţiuni de viol, proxenetism, trafic de persoane din Penitenciarul Brăila. Şi a aflat concepţia lor: „Dom’le, sunt atât de naive încât ţi se pare că ele vin către tine!”.

"Mie nu mi se poate întâmpla!"

Aceasta este concepţia greşită de care se lovesc adesea campaniile de prevenire a traficului de persoane. Nimic mai greşit. Tocmai de aceea este important să li se explice care sunt riscurile pe care şi le asumă plecând în necunoscut, în străinătate, în căutarea unui job, la vârsta de doar 18 ani. În cadrul campaniilor de prevenire a traficului de persoane, desfăşurate în licee, în clasele terminale, sunt difuzate imagini ale unor tinere tratate asemenea unor vite: scoase pe un stand, unde traficanţii vin şi le pipăie. Vizionarea lor le conştientizează pe fete la ceea ce se expun! Dar nu e de ajuns! Dorinţa de a scăpa de sărăcie, de a avea bani, casă, maşină, o viaţă mai bună le poate face să accepte exploatarea. Fără a conştientiza că devin o marfă.

Tocmai de aceea, crede dr. Cecilia Curis, medic primar medicină de familie şi psihoterapeut, „este foarte important să realizeze că, devenind o marfă în mâna traficanţilor, îşi pierd libertatea. Nu putem să cumpărăm, aparent, cu libertatea, nu putem să cumpărăm nimic cu onoarea, nu putem să cumpărăm nimic cu lucruri care nu au preţ pentru că sunt nepreţuite”.

În aceste condiţii nu am putea încheia decât cu rugămintea pe care Ionel Mereuţă o adresează tinerelor, în cadrul activităţilor de prevenire a traficului de persoane desfăşurate în şcoli: „Să închidă ochii şi să se gândească măcar o fracţiune de secundă cum e să nu fie decât o bucată de carne”…

Foto Bogdan Codrescu

Citit 9359 ori Ultima modificare Luni, 15 Iunie 2015 14:55

12 comentarii

 • postat de Ana - Maria
  Duminică, 14 Iunie 2015 19:45
  5.13.241.***
  Si voi credeti ce spun traficantii aia, ei mereu acuza victimele ca ele vor, hai mai lasati-o balta, sau suneti voi naivi. Ma refer la cele care nu accepta sa se prostitueze.
  0
  1
  Raportează
 • postat de manipularea la romani
  Duminică, 14 Iunie 2015 15:08
  5.13.245.***
  manipularea cea mai buna se face cand se trezesc niste frici si atunci cand sti totul despre o persoana
  0
  1
  Raportează
 • postat de Maica Tereza cu trese
  Duminică, 14 Iunie 2015 11:41
  5.13.146.***
  Mereuta de la ANITP local are aproape 25 de miolioane lunar la DIPI, cat doi profesori de liceu, iar la BCCO sunt sigur salarii duble, ca astia nu-si posteaza/defecteaza serverul cu declaratii de avere, ei fiind probabil mai presus de lege. Oricum, ce imprumuturi (luate probabil preferential, c-asa-i cu personalul MAI) gasiti prin declaratiile de avere ale politistilor, nu gasiti nici la medici sau universitari...
  Ideea este ca aceste instituții bine plătite nu sunt in stare sa termine odata cu sclavii, inclusiv sexuali, de la stanele de aici, din judetul Galati. Niste ciobani semialfabetizati ii fac de la obraz la orice ora si noi ne punem intrebarea cum sa ne scape ei de exploatarea care se petrece prin Spania, Italia, ma rog, aiurea.... Si pe MUUULT mai multi bani decat cei care se scot dintr-o stana, inclusiv in ce privestea partea „sclavului”.

  Dovada ca acesti functionari sunt cvasieficienti nu consta doar in realitatea inconjuratoare, dar o spun ei, cu gurita lor. Sa citam metodele sugerate in popmpoasa adunare:
  Gabriela Dorobăţ, ofiţer în cadrul BCCO: „În momentul în care victima nu vine să reclame sau măcar să confirme nişte informaţii pe care le avem, nu ai ce face. De cele mai multe ori, victimele sunt îndrăgostite de cel care le abuzează şi exploatează şi se întorc la el”. Cum adica NU AI CE FACE? Dar informatiile acelea de unde le ai? Nu le-ai cunles prin mijloace specifice? Mergi pe fir, faci munca de investigatie, te sprijini cu omologii din alte tari, asta faci. Te dai drept client, te duci la prostituata din Place Pigalle, o ademenesti, o pui la treaba si nu-i dai banii. Apare pestele in secunda doi, il sechestrezi si pe acela, apare si capul retelei, il arestezi si pe ala si tot asa. Din 10 cazuri tot iti iese unul. Faci munca de gherila de banii si mai ales onoarea cu care ai fost investit. Daca nu, te duci acasa si nu mai cheltui banii contribuabililor, asta faci. Lasi loc unor polististi dispusi sa se lupte cu infractorii in mediul lor, nu sa astepte sa le vina informatiile in birou. Adica in halul asta am ajuns, sa descopere presa infractori mai multi decat cei platiti special pentru asta? Voi chiar sunteti mandri de cum va faceti treaba?

  Dar cel mai haios este Mereuta. „Traficanţii mizează pe sensibilităţile fetelor. Riscul ca ele să se reîntoarcă în situaţii de trafic e foarte mare", a subliniat Ionel Mereuţă. Eu credeam că este mic riscul, bre domnule. Și continuă cu aplomb: „Cea mai folosită metodă este „loverboy”, în care victima, orbită de dragostea faţă de traficant, acceptă să facă prostituţie pentru binele amândurora şi nici măcar nu înţelege că este exploatată sexual. Se creează acest vis frumos: draga mea, pentru a avea o viaţă bună amândoi, fă tu asta pentru noi! Aceşti traficanţi merg până la a-i face un copil sau doi şi folosesc acei copii pe post de monedă de şantaj. Când apare copilul, creşte şi mai mult sensibilitatea ei faţă de traficant”. Oare doctorul Andrei n-o avea nevoie de un coleg? Așa se sensibilizează poliția română, uitându-se la filme? Filme făcute, evident, de alții de pe margine, că n-or fi fost traficanți ăia de au turnat Loverboy. Dar Filiera franceză, Locotenentul Bullit, ba chiar și Conversația le-ai văzut, dom' polițist? Oameni care munceau continuu pentru o cauză, în niște condiții mult mai joase față de media societății lor, comparat cu ce oferă societatea românească polițiștilor ei. Dacă aici românul mediu are o mașină, polițistul are trei, americanul mediu are trei și polițistul american maxim două... Capisci?

  Dar ce să-i explici unui polițist bântuit de melancolii, pe post de Maica Tereza cu rugăciuni? Iată aici rugămintea pe care Ionel Mereuţă o adresează tinerelor, în cadrul activităţilor de prevenire a traficului de persoane desfăşurate în şcoli: „Să închidă ochii şi să se gândească măcar o fracţiune de secundă cum e să nu fie decât o bucată de carne”…
  Și dacă ele închid ochii și se gândesc două fracțiuni de secundă că sunt o bucată de carne plină ulterior de bijuterii, plimbată cu Porș Panarama și cu bani oricum mai mulți decât la consignația unde ar fi ajuns dacă ar fi luat bacul, cum o convingem acum?

  Deci soluția este prindeți peștii, lăsați plevușca dusă cu prosteala! Întocmiți strategii de prindere a ălora care le trafichează în loc să vă plângeți ca la adunarea Alcoolicilor Anonimi!
  0
  12
  Raportează
 • postat de Decebal
  Sâmbătă, 13 Iunie 2015 23:49
  62.121.74.***
  Solutia nu e legalizarea prostitutiei. Doar prostituatele de pe centura de cea mai joasa speta s-ar duce la bordel si ar lucra legal in rest celelalte fete care fac un ban din asta o fac pt ca nu au ce sa manance sau cele de lux pt ca vor un trai bun din banii pe care ii obtin si astea niciodata nu s-ar expune ca fiind prostutuate. Vor sa isi pastreze imaginea imaculata. Crezi ca elevele de liceu s-ar angaja acolo sau studentele? Doar sa se duca in alte orase sa practice asta discret dar si acolo ar fi expuse si mai ales ca daca e legal o sa scrie pe cartea de munca, li se fa cpoze, acte etc deci ar afla lumea cu ce se ocupa si de asta prefera sa plece in strainatate sa practice prostitutia ca acolo sunt mai ferite. Plus de asta daca s-ar legaliza cam toate femeile ar face asta cand nu mai au loc de munca si am deveni o tara de degradati si de imorali, de oameni fara demnitate si ar fi pra primitiv de parca o femeie doar asta ar stii sa faca. Eu daca as fi femeie m-as duce sa muncesc nu sa fac bani din asta si as invata ca sa am o meserie decenta si onesta. Nenea care vrei legalizarea prostitutie ce ar fi sa ai o sora si sa o crezi onesta si apoi sa afli ca s-a angajat la bordel si si-a tras-o cu toti vecinii, cartierul, prietenii tai, colegii tai si vreo 5 bruneti. Te-ai simti bine? Nu, nu legalizarea prostitutiei trebuie si bagarea la puscarie pe viata a guvernelor corupte, a politicienilor si parlamentarilor care au distrus tara asta, pe care au vandut-o, au jefuit-o, care v-au facut pe voi sa plecati din tara, sa va distruga locurile de munca si viata. Astia ne-au adus in halul asta. O tara corecta cu cetatenii ei si care are grija de cetatenii ei nu ajunge in halul asta.tradatorii de neam si tara si hotii ne-au adus in halul asta si de asta multe tinere se prostitueaza pt ca au distrus economia, invatamantul, nu mai sunt locuri de munca, nu avem din ce trai, ce manca. Patroniii angajeaza tinere doar ca sa se culce cu ele apoi dupa o luna de proba le dau afara si iar corup si inseala pe altele. E o mizerie de societate si imi e sila sa mai traiesc in galati si in tara asta de hoti, proxeneti, camatati, golani, corupti, inculti, mizerabili, tradatori, barfitori, invidiosi, rai, lenesi.
  0
  13
  Raportează
 • postat de Prof.Dr.Mihai Moraru
  Sâmbătă, 13 Iunie 2015 21:43
  5.13.253.***
  Solutia,UNICA,este LEGALIZAREA PROSTITUTIEI,in acest fel prostituata devine agent economic prestator de servicii,are carte de munca ,plateste impozit statului,are obligatia de a face periodic control medical,activitatea se va desfasura in localuri special amenajate,in conditii de securitate si pentru fete si pentru clienti,prostituata va avea PENSIE ASIGURATA PE BAZA IMPOZITULUI PLATIT STATULUI SI A CONTRIBUTIEI SALE LA FONDUL DE PENSII!!!Acest lucru se poate face ca in tarile civilizate,si cu siguranta vor scadea si criminalitatea,violurile ,abuzurile sexuale !!!Suficient ne-au chinuit comunistii idioti prin abstinenta impusa tinerilor prin legi abuzive,generandu-se nenorociri cumplite ,avorturi ,violuri,sinucideri,avand la baza fapte cu o conotatie sexuala,acum,daca tot exista fenomenul,sa-l incadram in limitele benefice ale legalitatii!Jurnalista Anca Melinte, tanara ,plina de talent si foarte mult curaj,(si prin abordarea unei teme atat de delicate ,mai ales pentru ipocriti si pudibonzi!!!) isi inscrie in bogatul palmares inca un articol interesant pentru semeni,dovedindu-ne si acum calitati deosebite ce o recomanda ca o ziarista de valoare si de mare viitor!!!FELICITARI DOAMNA ANCA MELINTE!!!
  6
  5
  Raportează
 • postat de destepta-te romane din somnul cel demoarte in care te-adancira barbarii de golani
  Sâmbătă, 13 Iunie 2015 20:18
  5.13.245.***
  Eu Marius ..................Stan nu promit mai mult decat pot face ........Dracu stie cum am facut banii dar sa va ia dracu cu ei mi-am facut vile si mi-am luat jeeeepane si draci Galateni - cleptomanieni tot pe mine m-ati votat traiasca prostia,,,,...... traiasca dobitocimea nespalata  Eu Marius - Stan v-am aratat ca apa calda e la fel ca apa rece si iarna e ca vara sunteti prosti ma prosti cu antene
  3
  13
  Raportează
 • postat de CancanGalati
  Sâmbătă, 13 Iunie 2015 14:35
  95.76.37.***
  Trebuie sa recunoastem,orasul nostru este detinut de afaceri ilegale ,prostitutie si camatarie.
  1
  18
  Raportează
 • postat de DNA-SRI
  Sâmbătă, 13 Iunie 2015 13:40
  62.121.74.***
  Majoritatea fetelor din orasul Galati practica prostitutia sau se vand pe bani, cadouri, excursii, haine si alte bunuri. De ce? Pentru ca nu au loc de munca, nu au ce manca, e saracie si oriunde cauta de munca sunt hartuite si li se da de inteles ca daca nu se culca cu angajatorii, sefii, nu sunt angajate. Astia nu mai au scrupule si sunt mai monstrii decat niste traficanti. Doar tatii de fete stiu ce inseamna. Sa va fie rusine si sa muriti chinuri groaznice ticalosilor! Dar acesti pesti sunt protejati de politie, oameni din justitie, oameni din institutii pt ca si eu au beneficiar de pe urma serviciilor acestor fete obligate de proxeneti si in caz ca sunt arestati se practica santaj la acesti oameni. E o mizerie de nedescris in orasul asta! Nu mai ai unde sa iesi in orasul asta ca e plin de proxeneti, pesti, prostituate, hoti, corupti, mafioti, traficanti. Aproape toate cluburile din oras sunt paravan dar in realitate sunt centre de racolare a tinerelor care merg acolo si sunt trimise in strainatate sa aduca profit traficantilor.
  2
  18
  Raportează
 • postat de Corina.
  Sâmbătă, 13 Iunie 2015 12:47
  92.80.154.***
  Da de mame care isi abandoneaza copii ce ziceti?Stiu un caz in care mama fugit de buna voie cu amantul si acum 3 minori sunt singuri in casa.Tatal lor fiind plecat la munca in Franta.Puteti verifica,unul din copii a ajuns ieri la politie intepat cu furca de un om doar pentru ca luat un pumn de cirese.Darnimeni nu face nimic.Mama lor lucreaza la spital si vs acoperi totul spunand sigur ca a cazut copilul.Aasa si poate intereseaza ziarul sa afle si cum a obtinut doamna o locuinta in curtea spitalului,ea fiind doar croitoreasa acolo si nu cadru medical.Dar ca de obicei nu se stie nimic.
  0
  9
  Raportează
 • postat de Traficul de impresii si pareri
  Sâmbătă, 13 Iunie 2015 11:07
  5.13.175.***
  Ah, ce abordare, vai ce cooperare intre jurnalisti si institutii, doamne ce intelegere savanta a suvbiectului si ce dezbatere fructuoasa!
  Ba-baieti, am inteles ca voi sunteti prosti, dar de ce ne luati si pe noi de fraieri? Aceste autoritati, asa-zis de siguranta si incredere, gresesc tocmai prin paradigma aplicata fenomenului. Ele vin cu gingasie, empatie, dar in final ipocrizie catre biata victima, s-o educe, s-o previna, s-o faca iin cele din urma sa se lupte cu cel care i-a sfasiat visele, mandria si himenul, lasand-o la propriu, vlaguita de puteri. Acesta fiind insa balaurul traficant, un ins uns cu toate alifiile, smecher pana in maduva oaselor, cinic si inconjurat de ajutoare la fel de eficiente in prosteala si exploatare ca si el - mama-matroana, varu-caraus etc. ce exemple de stricati din familiile de traficanti ati mai dat voi acolo.
  Adica, pe scurt, ditamai autoritatile, platite si cu bani grei, se agata de biata victima cu IQ-ul ei scazut, de ce sa nu recunoastem, si curajul cat un floc in calea potentei traficantului ca sa il doboare pe acesta din urma.
  Dar de ce nu porniti de la atraficant direct? Ce, adica nu stiti mai bine cine este, nu ar fi mai eficient sa dobori din prima un traficant care poate face cinci-sase victime pe an decat sa te duci la o biata victima, si-aceea traficata de cinci-sase smecheri in viata ei de nu mai stie saraca nici cine-i e tata la copil/-i? Cand o sa vedem o actiune pe strada de genul oprim toate Porsche-urile Cayenne, le luam la puricat provenienta si posesorii, bagam spaima in cocalarii cu caramizi de euro in buzunare, atunci am sa va cred. Cand am sa vad o actiune gen perchezitii la tot alaiul nuntii sau inmormantarii de cefe late, confiscat aur, bani, masini, ceasuri si tot ce nu se justifica de la afaceristii lui peste poleit, atunci am sa va cred.
  Si numai faptul ca vor fi haituiti de Fisc, politie, institutii locale, vamesi, care-or mai fi, macar asa cum sunt haituiti cetatenii cinstiti (!) si tot e mare lucru. Isi vor schimba cuibul si macar nu vor mai avea rezidenta in Galati, sa stea pe capul inteligentelor noastre (ca pe o olimpica devreme acasa n-o prea duce nimeni in Spania, la cules de ciupercute), sa le suceasca aia doi neuroni din care unul este de rezerva.
  Dar nu, autoritatile vin sa lupte cu amarata victima in brate, exact precum conationalii care-si dau cu plozii in cap (!). Iar pestii cei mari traiesc in vile pe Faleza, langa seful perceptorilor, langa seful DOARENCOT, langa seful Servciului Roman de Combinatii si alti nemurici din mafia institutionalizata, apar inclusiv in presa nationala si ne fac de ras ca Galatiul e mai raiul traficantilor si decat Braila.
  Voi aplicati aici metode de domnisoare psiholoage amestecate cu ritualuri shamanice de demonizarea a raului din traficanti, invocand tot felul de practici europene dar sugand vartos din fonduri UE asisderea. Iar afara e o jungla de tipologie ruseasca, de mafioti care au inceput sa se omoare pe strada in reglari de conturi, vand droguri la colt de strada si-si investesc banii in afaceri gen cazinouri pe care voi cica nu le vedeti ca au o litera intoarsa (CASION). E plin de firme de paza si jocuri de noroc si baruri si cluburi deschise de interlopi, iar voi veniti (unii pe banii mei) la tot felul de shushe de presa sa-mi vorbiti de adormirea Caprioarei de catre Taurul traficant.
  Bre, ma leshi? Nu cumva voi sunteti oarecum la fel ca ei? Ne adormiti pe noi ca ne paziti spatele si cand colo voi cu Fatuloiu, dar si cu Dinita, cu politistii rutieri din Braila, cu mafia permiselor de la Tecuci si cine mai stie cate si mai cate dar n-a avut inca timp DNA-ul de voi. Nu cumva si voi sunteti niste traficanti, de incredere a cetatenului in institutiile statului pe care de fapt le-ati vandut raufacatorilor pe niste foloase personale acolo? Nu stiu, intreb....
  Si abia deranjati de cazurile grave ajunse public si care va cointrazic statisticile caldute si va ameninta salariile grasunele, va apucati sa va faceti ca munciti. Gasiti niste oengheuri cointeresate si niscaiva societate civila credula si-o puneti de rupt gura targului cu vorbe goale, alta metoda din arsenalul celor vizati, dar nu insistam aici pe aspectele orale... Eventual, va dati mari competenti intr-o dezbatere de cinci lei si doua piscoturi, sub ochii langurosi ai presei. Dar sa combateti efectiv ceva, neee! Mai bine inchidem ochii si deschidem buzunarele, ca traficantii astia nu or fi ei chiar asa de negri, o dara de pulberi de arginti tot le ramane in urma, ca la Luceafarul din visul fetelor de trafi...maritat, nu?

  Degeaba incercati sa ne luati ochii cu vasta voastra cunoastere asupra fenomenului. Asa ii ia si traficantul mintile fatucei, cu vorbe. Dar fapte? Ca cele din jur va contrazic, ba ar trebui sa va bage de rusine si sub masa aia nerotunda... Ca traficantii si carnea vie nu s-au nascut in Galati sau Romania, dar autoritatile cu ochii inchisi cred ca da.
  0
  31
  Raportează
 • postat de tatu
  Sâmbătă, 13 Iunie 2015 10:32
  82.79.117.***
  asa e ionut ai dreptate sunt mana in mana cu politisti jud proc etc ..e plin orasu de pesti ,,si majoritatea isi trimit nevestele lor si se cred smecheri ca au o masina de 10 mii eur ..nu mai e loc de ei in orasu asta ..autoritatile se leaga de gainari sii trimit la puscarie si pe ei ai saluta cind ii vad pe strada .sau in anumite cazuri nici nui opresc de frica lor ....
  0
  29
  Raportează
 • postat de Ionut
  Sâmbătă, 13 Iunie 2015 10:14
  90.80.193.***
  1. Politistii sunt mana in mana cu ei
  sau
  2. Politistii sunt prea ocupati cu propriile smenuri, caz care include si punctul 1.

  Luati-i la intrebari pe toti mucosii de 22-27 ani care conduc masini ca BMW seria 7, seria 5, Audi A6, etc, desi ei au 10 clase si stau toata ziua prin sali de fitness si pe la spalatorii auto.
  Domnilor, astfel de specimene sunt cu sutele in oras: proxeneti, hoti, dealeri de droguri, etc.

  Nu stiu ce se intampla cu tara asta, nimeni nu-si face datoria cum trebuie, fie ca vorbim de politisti, judecatori, inspectori, s.a.m.d.
  0
  39
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.