SĂPTĂMÂNA VIITOARE: Elevii din Galaţi, cu ochii pe insecte

SĂPTĂMÂNA VIITOARE: Elevii din Galaţi, cu ochii pe insecte
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

În perioada 1 - 3 iulie, Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi organizează cea de-a cincea ediţie a Şcolii de Vară de Entomologie, un proiect educaţional care le oferă elevilor de clasele I - VIII posibilitatea petrecerii vacanţei într-un mod util, aproape de natură, cunoscând biodiversitatea ariilor naturale din jurul oraşului şi formându-şi deprinderi ecologice de protecţie a mediului.

Organizatorii îşi propun să le ofere informaţii suplimentare elevilor care participă la această acţiune, în completarea cunoştinţelor impuse prin programa şcolară de biologie, cu date ştiinţifice, teoretice şi aplicate, de zoologie şi ecologie.

"Insectele reprezintă grupul cel mai numeros de vieţuitoare de pe Pământ şi au un rol decisiv în modelarea structurii ecosistemelor naturale, fiind verigi importante ale lanţurilor trofice. Observarea insectelor din orice ecosistem aduce informaţii preţioase despre starea habitatului respectiv. Folosim la lecţiile demonstrative colecţia de entomologie din cadrul patrimoniului ştiinţific al muzeului", a declarat biologul dr. Mihaela Cristescu, coordonatoarea activităţii.

În cele trei zile ale acţiunii, copiii vor efectua lecţii teoretice şi practice despre identificarea insectelor, o lecţie teoretică şi practică despre metodele de observare specifice, precum şi o excursie ecologică în Pădurea Gârboavele, care are ca scop observarea stării de sănătate a ecosistemelor şi influenţa omului asupra acestora.

Citit 1074 ori Ultima modificare Vineri, 26 Iunie 2015 20:39

1 comentariu

 • postat de gabi
  Luni, 29 Iunie 2015 12:16
  89.137.228.***
  Sint la insecte tintari cu vagonul in oras de saptamini bune si vor fi toata vara pentru ca pe cei din primarie nu-i pisca. Ce sa mai stropeasca Cap de minge daca nu poate face un studiu de fezabilitate.
  0
  2
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.