ATENŢIE LA CE CUMPĂRAŢI! Batoanele de slăbit - puţine proteine, multe E-uri

ATENŢIE LA CE CUMPĂRAŢI! Batoanele de slăbit - puţine proteine, multe E-uri
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Un studiu recent făcut de Asociaţia Naţională pentru Protecţia Consumatorilor şi Promovarea Programelor şi Strategiilor (ANPCPPS) din România, asupra batoanelor de slăbit întâlnite pe rafturile magazinelor, a scos la iveală faptul că aceste produse conţin, în medie, un număr de patru tipuri de aditivi alimentari. În cadrul cercetării, au fost studiate informaţiile trecute pe etichetele a 17 sortimente de astfel batoane.

Doar un tip de baton dintre cele analizate nu conţinea aditivi. Opt sortimente aveau între cinci şi opt E-uri, iar pe eticheta unui baton erau înşirate nu mai puţin de şase E-uri. Deşi toate produsele aveau trecută pe etichetă valoarea nutritivă, doar un sfert dintre batoanele studiate conţineau peste zece grame de proteină la suta de grame de produs. Pentru a vă face o idee în privinţa conţinutului de proteine al diverselor alimente, 100 de grame de carne slabă de porc sau de vită conţin în jur de 20 de grame de proteină de calitate superioară.

Tot ca o curiozitate, batonul cu cea mai mică valoare energetică avea 155,2 kilocalorii la suta de grame de produs, în vreme ce batonul cel mai consistent conţinea 566 de calorii la 100 de grame, adică mai mult decât caloriile conţinute într-o cantitate identică de ciocolată.

Potrivit ANPCPPS, firmele pe ale căror produse a fost realizat acest studiu sunt: „SC Kalpo SRL”, „SC Redis Co.”, „SC Rommac Trade SRL”, „SC Nutrivia SRL.”, „SC De Silva Exclusiv SRL”, „SC Carrefour Romania SA”, „Nestle Romania SRL”, „Silva Exclusiv SRL”, „SC Pirifan Distribution SRL”.

Citit 1563 ori Ultima modificare Miercuri, 08 Iulie 2015 19:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.