Locuri de rezervă la admitere pentru elevii întorşi din străinătate

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Peste 100 de elevi care s-au întors din străinătate în anul şcolar 2008-2009 şi au solicitat reînscrierea la o unitate şcolară din Galaţi. Printre aceştia se află şi elevi de clasa a VIII-a. Unii au reuşit deja să-şi echivaleze studiile, astfel încât la ora actuală au situaţia la învăţătură încheiată.

Există şi cazuri care n-au reuşit să primească de la minister toate actele în timp util. Conducerea ISJ susţine că aceştia nu trebuie să aibă motive de îngrijorare, încât îşi vor putea încheia situaţia la învăţătură în perioadele stabilite pentru corigenţe.

„Nici elevii care sunt a VIII-a nu trebuie să-şi facă probleme. Cei care deja au mediile încheiate vor participa la repartiţia computerizată. Cei care n-au reuşit încă să-şi încheie situaţia, vor participa la etapa a treia de repartiţie”.

„La fiecare clasă există nişte locuri de rezervă, în limita a 30 de elevi la clasă. În funcţie de mediile echivalate şi de mediile ultimilor intraţi la specializările respective elevii în cauză vor fi distribuiţi pe locurile de rezervă”, ne-a declarat inspectoarea general-adjunctă, Laura Marin.

Citit 531 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.