600 de tineri vor să studieze la bilingv

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Pentru câteva sute de absolvenţi de gimnaziu, admiterea la liceu a început încă de ieri, cu examene în toată regula. În aceste zile au loc probele de testare a cunoştinţelor de limba străină, absolut necesare intrării la o clasă de bilingv. Aproape 600 de absolvenţi de gimnaziu vor să ocupe un loc la o clasă de bilingv. Locurile sunt însă limitate.

Engleza, aleasă de cei mai mulţi candidaţi

La testările pentru admiterea la o clasă de bilingv engleză s-au înscris cei mai mulţi candidaţi, aproape 500. La nivelul judeţului sunt şase clase de bilingv engleză, adică doar 168 de locuri disponibile.

Examenele s-au susţinut ieri. Mai exact, 488 de tineri au dat probele la oral şi scris, la centrele de examinare de la colegiile „Vasile Alecsandri” şi „Mihail Kogălniceanu”, din Galaţi, şi „Calistrat Hogaş”, din Tecuci.

Două clase de franceză

În ce priveşte admiterea la cele două clase de bilingv franceză, probele eliminatorii sunt programate azi, la colegiile „Al. I. Cuza” şi Economic. 51 de candidaţi vor concura pentru locurile de la Cuza (clasă de filologie), iar alţi 43 pentru cele de la Colegiul Economic „V. Madgearu” (clasă de servicii).

Rezultatele vor fi cunoscute de candidaţi cel târziu vineri, 19 iunie, zi în care comisiile de examen primesc şi eventualele contestaţii.

Citit 902 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.