Iluminatul public din Galaţi nu funcţionează peste tot

Iluminatul public din Galaţi nu funcţionează peste tot
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Pe adresa redacţiei au venit mai multe sesizări de la cititori din diverse cartiere ale oraşului, care ne anunţau că pe străzile unde locuiesc nu funcţionează deloc sau aproape deloc iluminatul stradal. Astfel, aceştia au ajuns să se teamă pentru propria siguranţă atunci când vin seara de la serviciu spre casă, nu doar din cauza potenţialilor tâlhari, ci şi din cauza gropilor sau a câinilor maidanezi.

Astfel de situaţii ne-au fost semnalate de la oameni de pe strada Lebedei, din Ţiglina III, de la locuitorii din spatele Şcolii Nr. 7, din Ţiglina II, dar şi de la locuitori din Port, din zona blocurilor Bistriţa. "De mai bine de trei săptămâni e beznă totală noaptea în cartier. Nu se vede nimic, noroc că mai trece câte o maşină şi mai luminează drumul. Trotuarele sunt vai de ele, pline de gropi, iar pe întuneric nici nu ştii cum să faci să nu calci în ele. Am ajuns să orbecăim prin întuneric spre casă, ca bunicii noştri, la ţară. În ritmul ăsta, vom folosi şi felinare, ca pe vremuri.”, ne-a spus, indignat, domnul Mihai Postolache, un gălăţean în vârstă de 63 de ani, care locuieşte în Port.

În preajma Şcolii Nr.10, lucrurile nu sunt deloc diferite. „E periculos să mergi noaptea prin cartier, acum că nu funcţionează becurile stradale. Am înţeles de la vecini că sunt nişte avarii la sistemul de iluminat, dar nu mi se pare normal să funcţioneze doar un bec din cinci. Ne plătim toate taxele, aşa că vrem condiţii normale”, ne-a spus şi doamna Gina Gherghe, o gălăţeancă care locuieşte pe strada Lebedei.

Primăria pasează responsabilitatea către Electrica

„Există, într-adevăr, mai multe zone din oraş în care sunt avarii la sistemul de alimentare cu energie electrică. Primăria a luat la cunoştinţă de aceste probleme şi a intervenit în unele zone, cum este cazul străzii Lebedei, unde au fost repuşi în funcţiune trei stâlpi de iluminat. Remedierea acestor probleme revine, însă, societăţii Electrica”, ne-a spus Emanuela Turcu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Galaţi.

Electrica Galaţi, în schimb, spune că la unele instalaţii deja s-a intervenit, în timp ce pentru alte astfel de probleme nu au fost formulate reclamaţii. „În toate cazurile care ne-au fost sesizate s-au făcut verificări în teren, iar reparaţiile vor începe de îndată ce vom avea acordul tuturor utilizatorilor, aşa cum prevede legea. În zona Şcolii Nr. 7, însă, nu a fost sesizat nici un defect şi nici nu ne-a fost semnalată lipsa tensiunii electrice”, se arată într-un comunicat emis de Biroul de Presă al Electrica.

Astfel, se pare că oamenii mai au de aşteptat până când lumina va veni din nou şi pe străzile lor.

Citit 2098 ori Ultima modificare Duminică, 12 Iulie 2015 14:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.