Gălăţeni cu SPIRIT CIVIC/ Un grup de voluntari a înfrumuseţat un parc (GALERIE FOTO)

Gălăţeni cu SPIRIT CIVIC/ Un grup de voluntari a înfrumuseţat un parc (GALERIE FOTO)
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

În cursul zilei de sâmbătă, 11 iulie, un grup de aproximativ 35 de voluntari, conduşi de Emanuela Turcu, s-au apucat să redea aspectul plăcut unuia dintre cele mai frumoase parcuri din oraş: Parcul "Libertăţii".

Voluntarii au obţinut acordul primăriei şi au venit înarmaţi cu perii, pensule, cutii de vopsea şi mături, pentru a înfrumuseţa zona. Au şters rugina de pe bănci, au măturat spaţiul de joacă şi aleile de promenadă, au vopsit băncile în culori vesele, au şters mesele de şah, au redat strălucirea leagănelor, balansoarelor şi toboganelor.

"Am vopsit băncile în culori vesele şi parcul a căpătat o altă faţă. Am măturat, am greblat, am curăţat şi igienizat leagănele şi toboganele din plastic sau fibră. Am vopsit echipamentele de joacă din metal, am curăţat şi înveselit mesele de şah. Am plantat şi flori. Am râs, am glumit, ne-am reamintit cum e să socializezi de-adevăratelea, nu numai pe Facebook, am cunoscut oameni frumoşi, am făcut mişcare şi am petrecut câteva ore agreabile în natură. A fost nemaipomenit!", a spus Emanuela Turcu, care a ieşit din aria postului de purtător de cuvânt al Primăriei şi a redevenit un simplu cetăţean, cu dorinţă de schimbare.

Printre voluntari s-au aflat oameni de la Asociaţia Persoanelor cu Handicap APH Sporting Club Galaţi, dar şi tineri de la UVSAR, un ONG din Galaţi, care au răspuns apelului lansat pe facebook. Acţiunea de sâmbătă este o dovadă a faptului că şi în Galaţi se pot întâmpla lucruri frumoase, atunci când cetăţenii se unesc şi realizează că, fără sprijinul lor, nu se poate schimba nimic.

Foto: Cristi Munteanu

Citit 5379 ori Ultima modificare Luni, 13 Iulie 2015 11:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.