PRECIZARE din partea Romalimenta: "Substanţele folosite în băuturile energizante sunt avizate"

PRECIZARE din partea Romalimenta: "Substanţele folosite în băuturile energizante sunt avizate"
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Ca urmare a articolului "Cât de periculoase sunt băuturile energizante", apărut în ziarul "Viaţa liberă" din data de 14 iulie 2015, ediţia electronică, Federaţia Romalimenta doreşte să facă unele precizări cu privire la aditivii alimentari regăsiţi în băuturile energizante.

"Etichetarea produselor alimentare în general, şi a băuturilor răcoritoare în special, este foarte bine şi strict reglementată în Uniunea Europeană (UE). Toate ingredientele băuturilor energizante menţionate pe etichete şi identificate în studiul citat în articol sunt evaluate şi certificate ca fiind sigure pentru consum de către Autoritatea Europeană pentru Siguranţă Alimentară. Toţi aditivii alimentari sunt ingrediente cu un scop tehnologic demonstrat pentru a fi adăugaţi în alimente. Omenirea cunoaşte de secole conceptul de conservare sau de potenţare a calităţii, gustului şi aspectului alimentelor, de când omul a sărat pentru prima oară peştele sau a murat legumele cu oţet, pentru a păstra hrana de la o recoltă la alta. Numerele E sunt folosite pur şi simplu ca sistem de clasificare pentru anumite ingrediente care au fost aprobate de către UE ca fiind sigure pentru a fi utilizate în alimente şi în băuturi", se arată în materialul Romalimenta.

Citit 1106 ori Ultima modificare Joi, 23 Iulie 2015 13:15

1 comentariu

 • postat de simona
  Joi, 23 Iulie 2015 22:55
  89.137.227.***
  Vrajeli! Va scade vanzarea pt ca lumea nu mai consuma otravurile voastre si sunteti disperati! Atentionez populatia sa nu mai consume alimente si bauturi cu E-uri periculoase pent organism pt ca faceti cancer rapid si va ia si medicul si popa banii!
  0
  3
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.